Rogán Antal úgy tűnik, hogy a Kis Gömböcöt vette feleségül: nehogy aztán felfalja őt is

Rogán Antal háza elé meglepetést tettek.
Kép forrása: MTI

Rogán Antal új felesége és családi köre több mint 1000 hektár földet vett magának az esküvő előtt 1,6 milliárd forintért

Az északkelet-magyarországi, kétezernél is kevesebb lakosú faluban, ahol Rogán Antal újdonsült neje és családja él a helyieknek az a véleményük, hogy Rogán feleségének családja helyi szinten tehetős, de nem kiugróan gazdag. A faluban úgy tudják, hogy a földből élnek, írja a 444. A család legismertebb tagja eddig a családfő unokatestvére volt, aki nagykövet.

Tavaly télen a legfiatalabb családtag is elkezdett felzárkózni az eddig legismertebbnek számító családtag mellé:

December közepén ugyanis Barbarát feleségül vette Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

A miniszter legfrissebb vagyonbevallásában már Rogán Barbaraként szerepel, és együtt élnek a Csalán úton.

Rogán érkezése óta az eddig egyszerű családi portán nagyszabású felújítás-átalakítás indult meg, melléképületeket bontottak, garázst és medencét építettek.

De nem csak az építkezés, hanem Rogán Barbara családjának üzleti tevékenysége felpörgött hirtelen:

pár héttel az esküvő előtt, 2020. november 20-án szó szerint nagyszabású adásvételi szerződést írtak alá. A szülők és a lányuk, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő brutális méretű földterületet vásároltak.

Az egyik érintett önkormányzat weboldalán nyilvánosan elérhető a szerződés, ami összesen több mint 1022 hektárnyi területet vettek meg. Ez nem volt olcsó mulatság: másfél milliárd forintnál is többe fájt a hatalmas földterület.

A földterület a 444 számítása szerint körülbelül akkora, mint Budapest I., V. VI. és VII. kerülete, tehát a Várnegyed, a Belváros, Terézváros és Erzsébetváros egyben.

A megszerzett területek félholdszerűen ölelik körbe a közeli tájvédelmi körzetet. A vevők összesen 208 különböző helyrajzi számon található területet szereztek meg.

A szerződés szerint a megszerzett birtok öt egyenlő részre oszlik szét a vevők között. Az 1022 hektár és 7944 négyzetméter összterületű földekért összesen 1,66 milliárdot kell kifizetniük az eladóknak. De a több mint másfél milliárdból a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra.

A fennmaradó másfél milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest banktól felvett termőföld-vásárlása kölcsönből tervezik kifizetni.

A Budapest Bank is tagja annak a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak, aminek a létrehozását Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette december elején.

Rogán tehát a mesebeli Kis Gömböc karakteréhez hasonló, sok mindent akaró és felvásárló feleséget talált. Mielőtt az ügyvéd-armada elkezdené gépelni a fenyegető leveleket, leszögezzük, hogy ez a hasonlat a hölgy és családjának tevékenységére, vagyis a földvásárlásra és nem a személyére utal. Mindemellett vélemény, amit fenntartunk.

loading...