Az RTL-híradó buktatta le a Fidesz egyik legnagyobb hazugságát: minden háztartást érint

Behívót kapnak a magyarok.
Fotó: Ellenszel.hu

Évek óta csökken, tavaly pedig mélypontra zuhant a földgáz és az áram világpiaci ára. Csakhogy Magyarországon ebből sokat nem lehet érezni, hiszen rezsicsökkentés címszóval befagyasztották az árakat. Az RTL Híradó friss anyaggal leplezte le az  Orbán-kormány egyik legnagyobb átverését.

Mindannyian tudjuk, hogy a gázszámlán narancssárga a megtakarítás színe (biztos véletlen). A megtakarítást mindig ugyanahhoz, a rezsicsökkentés előtti állapothoz képest számolják ki,

csak azt felejtik el közölni rajta, hogy mennyit estek az energiaárak azóta, hogy befagyasztották a díjakat itthon.

Annak ellenére sem csökkentett az árakon a Fidesz-kormány, hogy évtizedes mélypontra esett átlagárban mérve is a földgáz, illetve az elektromos áram ára.

A 19 uniós tagállamban, ahol euróval fizetnek, hónapok óta olcsóbb az energia. Átlagosan 7-8 százalékkal, mint egy évvel korábban. Ez taszította a mélybe az inflációt is az unió statisztikai hivatala szerint. Az euróövezetben 0,3 százalékos átlagos drágulást mértek 2020-ra, ami tizenegyszer kisebb, mint a magyarországi 3,4 százalékos érték.

Utoljára három évvel ezelőtt kérdezte az RTL Híradó a kormányt az ügyben:

akkor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy nálunk (Magyarországon) maradnak a befagyasztott árak. 

Az MSZP szerint a magyar kormány több mint 100 milliárd forintot keresett azzal a hazugsággal, amit ők rezsicsökkentésnek neveznek. Orbánék sokkal drágábban adják el a gázt a magyar családoknak, mint amennyiért beszerzik azt.

Az RTL Híradó megkérdezte a kormányt, hogy vágnak-e az energiadíjakon az árcsökkenés miatt, de nem válaszoltak, csupán annyit közölt az ITM, hogy ők már nagyon sok pénzt, ezermilliárdokat megspóroltak a magyar családoknak.

loading...