Így jár, aki lázad: elvitelre nyitott ki a Központ nevű kávézó, lerohanták a rendőrök

Fotó: Ellenszel.hu

Hatvan napra bezáratta a rendőrség a Központot, a budapesti Madách térnél található népszerű vendéglátóhely most már kiszállításra sem nyithat ki. Emellett 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabtak rájuk, írja a Telex.

A hely tulajai a portálnak azt mondták, hogy

„több hónap fullos zárvatartás alatt csak házhozszállítás volt, ma összeszedtük az összes maradék tartalékunkat, hogy kinyissunk”

A tulajdonosok személyes átvétellel, elvitelre szolgálták ki a vásárlókat. Az üzlethelységbe egyszerre 4 főt engedtek br, a kint folytatódó sort koordinálták, ügyelve arra, hogy az emberek mindenhol tartsák a 1,5 méteres távolságot. A maszkhasználatra és az egyéb védelmi szabályokra külön táblán hívták fel a vásárlóik figyelmét.

Az elviteles akciót eredetileg péntek délután 3-tól este 7-ig nyitva tartva hirdették meg, de

„fél 7-kor teherautónyi rendőrség érkezett meg, elzavarták a vásárlókat”

– mondták el a Telexnek.

Laci szerint már kora délután is járt a Központban két rendőr, akik valószínűleg a környék köztereseinek bejelentésére érkeztek, de akkor még mindent rendben találtak.

Úgy tűnik, semmiféle konszenzussal nem nyithatnak ki a vendéglátók, hiába hívta fel a Központ azok figyelmét, akik hozzájuk betértek volna, a maszkviselésre, a távolságtartásra és az elvitel egyedüli opciójára, valamint a mosdó használatának a megtiltására (egy vidéki látogató vajon hol talál mosdót a bezárt vendéglátósok mellett Budapesten?) a rendőrség így is lerohanta a helyet.

Mi lesz akkor február elsején, amikor többek ígérték, hogy kinyitnak?

Nagy bajba kerülnek a vendéglátósok, ha kinyitnak a tiltás ellenére, és azok is, akik tüntetni akarnak

loading...