Hiába várják sokan, a kormány továbbra sem tervezi, hogy háziorvosoknál is lehessen regisztrálni oltásra

Kép forrása: MTI

A kormány a jelenlegi intézkedéseket a jövő heti kormányülésen vizsgálja felül, de

“ameddig nem csökkennek a számok, vagy nem kezdődik el a tömeges oltás, addig a jelenlegi számok alapján nincs lehetőség lazításra”.

Gulyás most is arról beszélt, hogy mindenkivel tárgyal a magyar kormány, akitől van esély vakcinákat szerezni. Újra elhangzott az is, hogy ha valaki valamelyik vakcinában nem bízik meg, kérheti azt, hogy amikor az általa preferált vakcinából elegendő lesz, akkor kerüljön sorra.

Az új egészségügyi törvényről is beszélt:

a béremelésből a háziorvosok is részesülni fognak. Aki praxisközösséget vállal, az teljes egészében megkapja, de ha lazább formát választ, akkor is megkapja az orvosi bértábla szerinti különbözet 80 százalékát, ha egyáltalán nem vesz részt, akkor 30 százalékkal emelik a fizetéseket. Ez vonatozik a fogorvosokra is.

Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás kijelentette: a kormány továbbra sem tervezi, hogy háziorvosoknál is lehessen regisztrálni országra. Ha Orbánék tényleg a nép akarata szerint cselekednének, akkor megteremtenék a lehetőséget arra, hogy az emberek a háziorvosuknál regisztráljanak az oltásra. De ők soha nem cselekednek a választók akarata szerint.

loading...