Orbán Viktor nem akarta vagy nem tudta megvédeni a magyarok munkahelyeit, történelmi a gazdasági visszaesés

A Demokratikus Koalíció szerint sokkal több munkahelyet is meg tudott volna menteni a kormány, ha a gazdaságvédelmi alapból tényleg munkahely-védelemre költött volna.

A GKI Gazdaságkutató számolta ki, hogy ha a kormány munkahely-védelemre költötte volna a Gazdaságvédelmi Alapban lévő pénzeket, akkor gyakorlatilag minden munkahelyet megvédhetett volna a válságban.

Pénz és példa tehát volt elég, csak a kormányzati szándék hiányzott, hogy megvédjék a munkahelyeket. Lett helyette vadászkiállítás, stadionépítés és oligarchamentés, és nagyjából félmillió munkanélküli, akik a kormány miatt kerültek utcára. A Demokratikus Koalíció szerint mára bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány a felelős a válságért, a munkanélküliségért és a gazdasági visszaesésért.

Ma már csak az a kérdés, hogy Orbán Viktor nem akarta vagy nem tudta megvédeni a magyarok munkahelyeit, magyarán a Fidesz önszántából és tudatosan árulta el az országot, vagy az alkalmatlansága, kormányzásképtelensége vezetett a magyarok elárulásához.

A végeredmény persze ugyanaz: történelmi gazdasági visszaesés, megszűnő magyar vállalkozások, félmillió munkanélküli, elszegényedő családok és idősek – ez a pánikkormányzás és a válságkezelés teljes elmulasztásának az eredménye. dr. Molnár Csaba A DK ügyvezető alelnöke, EP-delegációvezetője, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

Trump fontos örökséget hagy ránk Gyurcsány Ferenc szerint: legyen ez intő jel a magyaroknak

loading...