Nyilvánosságra hozták a számot, ami Orbán hazug politikáját bemutatja: ez pedig a 200.000 – jól jegyezzük meg

Ez történne, ha Oroszország megtámadná Magyarországot
Fotó: MTI

Folyamatosan nő azoknak a külföldieknek a száma, akik tartósan Magyarországon akarnak élni – írja a Növekedés.hu, amely szerint a tavalyi év elején már közel 200 ezer külföldi tartózkodott hazánkban.

A külföldiek elsősorban munka és tanulás céljából érkeznek hozzánk, de a gyakoribb okok közé sorolható a családegyesítés is. A bevándorlók felét a 20 és 39 év közöttiek teszik ki, az 59 év felettiek aránya alig haladja meg a 11 százalékot.

Az érkezők többségében a fővárosban telepednek le, de a népszerű régiók közé tartozik még teljes Pest megye, illetve a Dunántúl is. A jelentősebb küldő országok közt

Románia, Németország, Szerbia és Kína szerepel,

de a kelet-ukrajnai konfliktus óta a legtöbben Ukrajnából érkeznek hozzánk – írta a lap.

Orbán Viktor már fél évtizede a migránsoktól akar minket megvédeni, de ez a kétszázezer ember mégis átjutott valahogy a határon. Az orbáni logika szerint csak az a rossz emigráns, aki nem fizet az Orbán-kormánynak súlyos pénzeket azért, hogy letelepedhessen?

Nyilván Magyarországnak is érdeke, hogy a külföldi diákok nálunk fizessenek tandíjat, hogy az itt dolgozók betöltsék azokat a munkaköröket, amelyeket magyarokkal nem lehet teljesen feltölteni, így garantálva a helyi vállalkozások működését. Orbán erről soha nem papol, pedig itt nem kizárólag EU-s állampolgárokról van szó, hanem kínaiakról, ukránokról is.

Lehet, hogy mégsem teszi tönkre az országot, ha nem zárjuk le a határt? A kétszázezer főből látható, hogy a kerítés propagandából épült fel, a cél azt mutatnia a Fidesznek, hogy megvédjük az országot az idegenektől, de a gyakorlatban szívesen látjuk őket. Ez nagyon jól rámutat Orbán hazug politikájára.

A tegnapi oltással kapcsolatos fenyegetés után most az állítja az orvosszakszervezet, hogy félreértették az emberek a nyilatkozatot

loading...