Most teljesedett be Orbán Viktor megmagyarázhatatlan vonzalma az egyenruhás, fegyveres férfiakhoz

Orbán Viktor, a sorkatonaság visszaállítása reális dolog?
Fotó: MTI

Tehát akkor Orbán Viktor megmagyarázhatatlan vonzalma az egyenruhás fegyveres férfiakhoz beteljesedett az egészségügyben is, írja Kunetz Zsombor, miután kiderült, hogy a múlt kedden létrehozott Országos Kórház-főigazgatóság jogköreit és feladatait a rendkívüli időszakban nem a múlt héten megnevezett országos kórház-főigazgató, Jenei Zoltán irányítja majd, hanem valaki egészen más.

A rendelet szerint a rendkívüli időszakban „az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter” irányítja a kórházfenntartó csúcsszervezetet, aki jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter.

A veszélyhelyzet ideje alatt (2021. február 8-ig) tehát az ő feladata lesz

  • normatív utasításban, a miniszterelnök jóváhagyásával kiadni az OKFŐ szervezeti és működési szabályzatát,
  • a miniszterelnöknek javaslatot tenni az országos kórház-főigazgató kinevezésére vagy felmentésére,
  • megállapítani a főigazgató illetményét,
  • és gyakorolni a főigazgatóság alá tartozó egészségügyi intézményekben dolgozók feletti munkáltatói jogokat.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakember ezzel kapcsolatban azt írta közösségi oldalán, hogy „Orbán Viktor megmagyarázhatatlan vonzalma az egyenruhás fegyveres férfiakhoz beteljesedett az egészségügyben is”:

  • Először egy volt rendőrt nevez ki Országos Kórház Főigazgatónak,
  • majd most a veszélyhelyzet ideje alatt az egész Országos Kórház Főigazgatóságot átadja a szintén exrendőr belügyminiszternek.

Kunetz szerint ezzel a mozdulattal egyébként szinte az egész egészségügyi ellátórendszert betolta a miniszterelnök a belügyminiszter alá.

Lesz ám rend, fegyelem, figyelem, meg nyilván parancsszóra teremtett ellátószemélyzet is. Egyben biztosak lehetünk statisztikailag minden a legnagyobb rendben lesz. Kásler Miklósnak meg ezt hozza a Mikulás, üres miniszteri posztot, hiszen így már az EMMI-nél szinte alig maradt valami

– vázolta fel a lehetséges forgatókönyvet a szakértő.

Zacher Gábor nem érti, miért ilyen buták az emberek: szerinte jobb lesz, ha elfelejtjük az idei karácsonyt

loading...