Aggasztó dolgot jelentett be Pintér Sándor: jöhet a szigor

Kiakadtak az osztrákok, mert Orbánék bűnözőket engednek szabadon
Kép forrása: MTI

Kormányülés volt szerda délelőtt, ezért a Karmelita kolostor bejáratánál forgatott a Telex. A távozó indexesek új portáljának egyedül Pintér Sándor nyilatkozott érdemben.

A belügyminisztertől azt kérdezték:

mit gondol arról, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) májusi kritériumrendszere alapján a magyar hatóságok nem tartják kontroll alatt a koronavírus-járványt.

Pintér Sándor az operatív törzs egyik irányítója, és szerinte a számok alapján még mindig Magyarországon van a leghatékonyabb védekezés.

A kérdésre úgy válaszolt, hogy a járvány elején 1 százalék alatt is tudták tartani a pozitív tesztek arányát, júniusban pedig volt olyan nap, amikor egyetlenegy új megbetegedés sem volt. Illetve szerinte a pozitivitási ráta (vagyis hogy a tesztek mekkora hányada ad pozitív eredményt) ősszel az egész világon megemelkedett, nem csak Magyarországon.

“Úgy gondolom, ha összevetjük a magyar eredményeket Európa és a világ eredményeivel, akkor még mindig azt tudjuk mondani, hogy a leghatékonyabb védekezésbe Magyarország van” – mondta.

A belügyminiszter hozzátette:

Természetes, hogy ha a megbetegedések a világon mindenhol emelkedni fognak, nálunk is ennél lényegesen keményebb intézkedéseket kell majd hoznunk, hogy megakadályozzuk.

loading...