Konok Péter elmondta, miért kivételeznek egyes kormánytagokkal „Karanténiában”

Kép forrása: 8 óra 40.

Konok Péter történész a Facebook-oldalán tette közzé az alábbi bejegyzést, amely tűpontos képet ad a Fidesz új találmányáról, Karanténiáról:

„Karanténia jogország. Az egyetlen a világon.

Karanténia az egyetlen üdén zöldellő sziget a proligarchiák és szarisztokrata önkéjállamok vérvörös tengerében.
Karanténiában egyenlőség van.

Ha Kovács Béla, aki – valami felfoghatatlan okból – Karanténia kies kerítésein túl dolgozik, meg akarja látogatni otthon megboldoguló családtagjait, akiket csak kéthavonta lát (leszámítva, mikor a munkásszálló priccsén a fényképeiket nézegeti), hogy azért maradjon is a hazaküldött fizetéséből, negatív tesztet kell produkálnia. Kettőt.

Ezt Kovács Béla a saját zsebéből fizeti, mert a karantén állam nem valamiféle Csekonics báró, hogy minden marhaságra pénzt dobjon ki. Kell az a pénz focira (Karanténia mérsékelten, de büszkén focinagyhatalom), valamint vidéki kúriákban rendezett kormánylakáji propaganda-orgiákra és más effélére.

De, mondom, Karanténiában egyenlőség van.

Ha, teszem azt, a Kormányszóvivő Úr virológiailag kétes kormánylakáji propaganda-orgián vesz részt, éppúgy két negatív tesztet kell utána produkálnia, mint akármely kovácsbélának. Itt nincs kivételezés.

És mi sem mutatja jobban a karanténiai egyenlőség szédületes mértékét, minthogy a teszteket a Kormányszóvivő Úr is éppen úgy a kovácsbélák saját zsebéből fizeti.”

loading...