Mégis miből finanszírozta Szijjártó a luxushajózást? Ha ajándékba kapta, az a legnagyobb baj

Kép forrása: Soós Lajos/MTI

Az Átlátszó kedden buktatta le Szijjártó Pétert: fotót készítettek róla, hogy a családjával Szijj László, egy állami tendereken taroló oligarcha tulajdonában lévő Lady MRD nevű, 7 milliárd forintos luxusjachton nyaral az Adrián.

Szijjártó eközben a közösségi oldalára olyan képeket rakott ki, mintha az irodájában dolgozna.

A 24.hu annak próbált utánajárni, hogy a külügyminiszter milyen forrásból finanszírozta a nyaralást. Ugyanis egy ilyen luxushajó heti bérleti díja a tavalyi nyári szezon idején 100 ezer euró, azaz 34-35 millió forint volt. 

A 24.hu újságírója Spirk József azzal a felütéssel posztolta a Facebookon a cikket, hogy

„Az éves miniszteri fizetésből nem jönne ki egy hét jachtozás sem.”

A bejegyzés alatt a 444 kiszúrta, ahogy Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, korábbi elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos szócsatába kezdett az újságíróval:

Budai: Józsi, vagy Joe, nektek mi közötök van hogy ki hol nyaral? A főnököd , Varga Zoltan százmilliókat költ lovakra a fiának, és több százezer euróért vett neki kamiont, mégsem írjatok meg miből ?? Ez meg Európában luxusnak számít ebben a sportban! Nézzetek már egy kicsit körbe a hazatok táján is vagy az már nem fér bele az újságírói etikaba?

Spirk: Gyula, azért annyira nem nehéz a képlet, hogy itt mi az, ami túlmutat azon a kérdésen, hogy ki hol nyaral.

Budai: Látod megint nem a lényeget fogtad meg, de sebaj lesznek fotók a gazdid luxusárol is!

A 444 emlékeztet: a 24.hu tulajdonosát, Varga Zoltánt az elmúlt hetekben kezdte intenzíven támadni a kormányzat által fenntartott médiabirodalom. A vállalkozó szerint az Orbán-kormány az Index után az ő híroldalát próbálja levadászni.

A cikk szerint különösen érdekes Szijjártó nyaralásának fedezete, miniszteri bére ugyanis havonta bruttó kétmillió forint, és mivel parlamenti képviselőként is kap bruttó egymilliós fizetést, a havi nettója valamivel kétmillió forint fölött lehet.

Ha pedig esetleg ajándékba kapta utat az egyik leggazdagabb magyartól, az súlyos korrupciós aggályokat vethet fel.

loading...