Bencsik fellázadt a Fidesz ellen: nem akar 13. havi nyugdíjat – mutatjuk, miért

Kép forrása: Kovács Attila/MTI

Hosszú Facebook-bejegyzésben írta le Bencsik János parlamenti képviselő, hogy a 199 országgyűlési képviselő közül miért szavazott egyedülikén a 13. havi nyugdíj ellen pénteken.

„Azért tettem így, mert ez meggyőződésem szerint ellentétes a magyar ember érdekével, így a nyugdíjasokéval is”

– áll a bejegyzésben.

Orbán Viktor még áprilisban, a gazdaságvédelmi intézkedések részeként jelentette be,

hogy négy részletben visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, (ami így igazából egyelőre csak egy 53. heti nyugdíjat jelent).

2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni. Ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is. Erről is szavazott pénteken az Országgyűlés.

Bencsik pontokba szedve írta le miért szavazott a tervezet ellen. Azt írja, hogy véleménye szerint a költségvetésnek a koronavírus-járvány és az ezáltal okozott válság alatt a dolgozó korúakat kellene támogatnia, hogy azok meg tudják őrizni az állásukat, a járulékaikkal pedig fenn tudják tartani a nyugdíjrendszert.

„Idős honfitársainknak nem könyöradományra van szükségük, ami ráadásul bármikor visszavonható, hanem kiszámítható és korrekt nyugdíjakra. Havonta, nem évente”

– írja Bencsik.

Véleménye szerint a 13. havi nyugdíj nem fogja elhozni a nyugdíjasoknak a megérdemelt nyugodt, önfeledt nyugdíjas éveket, „vagy ha igen, annak óriási ára lesz, mert a végén összességében mindannyian rosszabbul járunk vele. Fiatalok is, idősek is.”

loading...