Bemutatjuk az ellenzéki férfit, aki megijesztette Bede Zsoltit

Fazekas László ugyanolyan ellenzéki aktivista, mint bárki más. Őt is bosszantják a kormány galádságai, és mindennek hangot is ad az interneten és személyes demonstrációk alkalmával egyaránt. A különbség közte és a tüntetésen megjelenő átlagos emberek között annyi, hogy ő igazán tud bánni a trollokkal.

Aki járt már tüntetésen vagy olvasott tudósítást demonstrációkról, ismeri Bede Zsolt nevét. Ő az a Fidesz-közeli provokátor, aki belenyomja a kameráját az ellenzéki tüntetők arcába, provokálja őket, elütteti magát, ha úgy nagyobb patáliát csaphat. Éppen miatta sokak nem szívesen mentek a „tűz közelébe” hiszen ki akarja, hogy kopasz, nagydarab jobberek levadásszák Bede felvételei alapján?

A múltkori Clark Ádám téri tüntetésen Fazekas László és Bede Zsolt személyesen is összetalálkoztak, azonban a fideszes troll ezúttal emberére akadt. Fazekas nem kis termetű tüntető, a fizikumát már csak az erélyessége tudja felülmúlni. Bedét épp ezzel fegyverezte le, méghozzá olyannyira, hogy később a Vadhajtások firkásza bejelentette, hogy visszavonul.

Az Ellenszél interjút készített Fazekassal az eset után.

– Mit tudhatunk rólad, mivel foglalkozol, amikor nem épp az ellenzékieket erősíted a tüntetéseken?

Én egy belvárosi használtruha-hálózatnál vagyok sofőr. Súlyokat cipelek 8 órában, és mivel ezt kevésnek tartom, utána heti 4-5 alkalommal elmegyek konditerembe. Régebben az evezés, az önvédelmi sportok és a biciklizés is a programjaim között szerepelt, de mivel már lassan az 50-et taposom, ezért sportban csak a „legkényelmesebbeket” űzöm.

Fazekas László fizikumától nem csoda, hogy beijedt a fideszes troll

A koronavírus ideje alatt önkéntes munkákat is végeztem, időseknek vállaltam kiszállításokat, részt vettem a IX. kerület fertőtlenítésében, valamint kórházi dolgozók szállításában.

– Hogy történt a csörtéd Bedével? Mi volt a reakciója, amikor elé álltál?

Ama bizonyos „dudálós” tüntetésen a 3. feljelentés végeztével kinéztem a rendőrök vállai mellett, észrevettem Zsoltikát, amint fürkésző szemeivel keresi áldozatait. Ahogy az intézkedés véget ért, egyből felé mentem, és üdvözöltem. Közöltem vele, hogy már régóta egy ilyen találkozásra vágyom. Jó élőben látni azt a „hőst,” aki nőt üt meg, fiatal aktivisták fejeiről tépi le az álarcot, és akit Hadházy úr „halálra gázolt.”

Fazekas László elegánsan lép fel az igazságtalansággal szemben

Részéről ellenszenvet éreztem irányomba, én magáztam, ő tegezett. Elsoroltam hőstetteit, ő erre célzást tett testfelépítésemre és potenciámra. Én elengedtem csúfolódó szavait, és csendben hallgattam. Erre ő egyre idegesebb lett, és próbált hangosan a rendőrök jelenlétében inzultálni. 2 méter volt köztünk, – mert én betartom a távolságtartás szabályát, – de ő az arcát mutogatta, és hangosan kiabált, hogy üssem meg.

Jeleztem neki, hogy inkább ezt nem tenném meg, mert nincs rajtam gumikesztyű, és tartok attól, hogy elkapnám tőle a koronavírust.

Ezek után elindult a rendőrök által leállított Hadházy felé. Amikor mellém ért, mondtam neki, ha baja van velem, pár méter arrébb, ahol nincs ekkora felfordulás, nyugodt, csendes környezetben megbeszélhetjük. Ennek hallatán úgy tett, mintha nem hallotta volna, amit mondok neki, de az arcára kiülő fehérség mégis jelezte, hogy érti.

Hogy oldjam a feszültséget, mondtam neki, elkísérem, és mivel tudom, hogy a zsidó kultúra közel áll hozzá, ezért egy zsidó népdalt a Hava Nagila-t énekeltem neki hangosan. Szerintem tetszett neki.

Odaértük Hadházyhoz. Kedvelem Ákost, beszélni akartam vele, de a rendőrök miatt nem tudtam.

Közben Zsoltika elővette a telefonját, és a vállamra tette videózás gyanánt. Ez egy kicsit frusztrált, így oldalra lépkedve ráztam le magamról kezeit. Még is fordult a fejemben, hogy talán tetszem neki, és udvarolni akar a srác. Gondoltam, ha még egyszer hozzám ér, közlöm vele, hogy én nem vagyok olyan, ha hiánya van, próbálkozzon valamelyik meleg társkereső oldalon.

Zsolti egy idő után ezt megunta, és elindul elfele. Én mentem utána, hogy közöljem vele az előbb említett gondolataimat, de ő nem értékelte a javaslataimat, mert a rendőrökhöz szaladt, és fel akart jelenteni. A szerv leírta az esetet, és ennyi.

Zsolti kicsit csalódottan elment az autója felé. Én néztem, ahogy beszáll, és elhajt. Bánatos volt, tele kudarccal.

Azt hittem, keresni fogja a kellemes társaságom, de ez nem történt meg. Ezek szerint nem lettünk barátok.

– Többek beszámolója szerint énekléssel is szórakoztattad a fideszes trollt. Mondhatjuk, hogy „elhúztad a nótáját?”

Igen. Mint előbb is említettem, az egész sétánk alatt a Hava Nagila című héber népdalt énekeltem, hogy jobb kedvre derítsem. A dal címe magyarul „Örvendj”. Olyan szép tisztán, dallamosan énekeltem, hogy magam is meglepődtem

– Kaptál-e azóta fenyegetéseket az interneten vagy bárhol másutt?

Nem kaptam semmilyen fenyegetést senkitől, de miért is kaptam volna? Maximum azért kaphattam volna, mert csalódott, hogy testi közeledését nem viszonoztam.

Bede Zsolti később bejelentette, hogy „visszavonul.” Nem tudni, hogy a Fazekas Lászlóval való találkozása és a Vadhajtások provokátorának bejelentése között van-e összefüggés, annyi azonban bizonyos, hogy ezúttal a Bede emberére akadt.

loading...