Dudálunk, hogy benne legyünk a TV-ben, vagy ellenzéki célokat viszünk a hátunkon?

FORRÁS: MTI/MARJAI JÁNOS

Mit is jelent ma ellenzékinek lenni? Lázadást a rendszer ellen, a visszaélések és az elnyomó rezsim galádságainak leleplezését? Érdemi, alternatív javaslattételeket, példamutatást? Vagy a saját imázsunk növelését?

Ha be akarok kerülni a TV-be, kiprovokálni az orbáni rendőrség büntetéseivel, hogy középpontba kerüljek, minden bizonnyal politikusként dudálást szervezek a Clarck Ádám térre. Magamat „zöld” politikusnak mondom, de úgy képzelek el egy tiltakozást, hogy menetem az autókat, nyomom a végre kicsit szmogtól felszabadult Budapest légterébe a gázt?

Vajon tényleg csak két belevaló politikus van, akik ezt meg tudják tenni? Szél Bernadett és Hadházy Ákos? A többiek mind lusták? 

A valóság sokkal prózaibb és lehangolóbb. Az észveszejtő dudálás és magamutogatás helyett léteznek ellenzékiek, akik minden fronton felveszik a harcot. Megpróbálnak csontvázakat előrángatni a Fidesz szekrényeiből, kiállnak az emberekért a parlamentben és ha kell, háztól házig. Javaslatokat tesznek gazdasági problémák megoldására. Igen, léteznek ilyen politikusok.

Rendszeresen megkapom Hadházy Ákos leveleit. Rajta vagyok a címlistáján, pedig nem azért írtam alá az Európai Ügyészséggel kapcsolatos ívet, hogy az ő imázsépítésére kreált hírlevelet olvassam, hanem hogy valódi célt érjünk el végre. Félreértés ne essék, nem Hadházy volt az egyetlen politikus, aki ezt gyűjtötte, minden párt beszállt, akinek fontos volt ez az ügy.

Miért van az, hogy mégis ezeket a leveleket kapom, nem pedig az ellenzéki összefogás közös leveleit?

Nem az a baj, hogy Hadházy építi magát, hiszen minden politikus ezt teszi. Az a gond, hogy amikor szerepelni akar, egyszerűen dudálni kezd Szél Bernadettel. Jelenleg ezt tartja a leghathatósabb ellenzéki tevékenységnek, míg a többi képviselő segít neki is a gyűjtésben, segít az ellenzéki egységet építeni. 

Ő miben segít?

Amikor azt hittük, hogy közösen gyűjtünk az Európai Ügyészségre, kiderült, hogy közösen gyűjtöttünk a Hadhazyakos.hu levelezőlistájára. Ott ugyanis ugyanúgy elírva szerepel a saját nevem, mint ahogy az ügyészséges űrlapon is.

Korrekt dolog az összes párt segítségét kérni a gyűjtésben, hogy aztán a saját nevünkkel kezdjünk el hírlevelet küldeni mindannak, aki aláírta az ívet?

Hol van ebben az ellenzéki egységre törekvés? Sajnos a lényegi mondandó elhalkul, és itt már csak a duda hallatszik….

 

loading...