Novák Katalin ámokfutást rendezett egy közösségi oldalon

Kép forrása: Soós Lajos/MTI

Novák Katalin nem hagyta annyiban, hogy Bernie Sanders elítélte a felhatalmazási törvény elfogadását – írja a 24.hu.

Bernie Sanders vermonti szenátor korábban Twitter-bejegyzésben ítélte el a koronavírus-törvény elfogadását:

A demokrata elnökjelölt az Euronews cikkét kommentálva azt írta, hogy a történelem során a tekintélyelvű vezetők mindig kihasználták a válságokat, hogy korlátlan hatalmat ragadjanak magukhoz. Mint fogalmazott, Orbán Viktor csak a legutóbbi példa az ilyen vezérek sorában. A vermonti szenátor arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani krízis idején fontosabb kiállni a demokráciáért és a jogállamiságért, mint valaha.

Ezt nem hagyta szó nélkül a Fidesz alelnöke, Novák Katalin és nemrég visszaszólt Twitteren a demokrata elnökjelöltnek:

Novák válaszában Bernie Sanders orra alá dörgölte, hogy az Egyesült Államokban hány koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak eddig, és hányan veszítették életüket a járvány következtében.

Az államtitkár ezek után azt javasolta neki, hogy ne a feszültség szítására koncentráljon, hanem a vírus okozta kihívásokra. Majd megjegyezte, hogy az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló felhatalmazást.

A 24.hu észrevette, hogy Novák Katalin nem csak Bernie Sanders üzenetére reagált, hanem a német parlament külügyi bizottságának elnökének Twitter-bejegyzését is kommentálta:

Ugyanazt a szöveget másolta be Röttgennek is, mint Sandersnek, csak az amerikai számok helyett a német eseteket hozta fel.

loading...