Közösségi könyvespolcokat alakítottak át közösségi éléskamrákká a koronavírus miatt

Az USA-ban is hihetetlen felvásárlási láz indult a koronavírus-járvány keltette pánik miatt, ezért a jó szamaritánusok az utcákon fellelhető „ingyenes kis könyvtárakat” átalakítják „ingyenes kis kamrákká”.

Ezek az ingyenes kis könyvtárak olyan nyilvános könyvespolcok, amelyek segítségével eddig a környékbeli emberek osztották meg egymással a könyveiket, most ezek a nyilvános könyvespolcok nem könyvekkel, hanem élelmiszerrel, háztartási eszközökkel vannak megpakolva, mint például a konzervek, tészták, WC-papír.

Shelly Anderson, a CNN-nek elmondta, úgy érezte, hogy most lehetősége van valami jót tenni, hozzátéve, hogy szerinte megéri adni valakinek valamit ilyen bizonytalan mikor ilyen bizonytalan időket élünk meg.

Először egy barátjától hallott az ötletről, és úgy döntött, hogy megkérdezi gyermekeinek általános iskoláját arról, hogy a kis ingyenes könyvtárat ingyenes kamrává alakítsák át.

Miután az iskola ezt jóváhagyta, a saját kamrájukból összeszedtek a létfontosságú dolgokból néhányat, mint például WC-papír, papírtörlő, és még egy kis tésztát és gyümölcsöt is vittek az egykor könyvmegosztóként funkcionáló kis bódéba.

loading...