A bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt fideszes politikus Nagy Imréhez hasonlította magát

Kép forrása: MTI

Van az úgy, hogy valakit a hatalom már olyannyira elkábított, hogy beleőrül. Ilyenkor fordul elő, hogy az illető Napóleonnak, esetleg Hódító Vilmosnak képzeli magát, de olyan is akad, aki Nagy Imre mártíromságát próbálja a saját személyére vonatkoztatni. Utóbbi nem más, mint Simonka György fideszes politikus.

Ugyanazon a padon ült, mint Nagy Imre, és hozzá hasonlón ő sem kér kegyelmet – mondta a különösen jelentős csalással vádolt politikus.

egy olvasó számon kérte Simonka György nyilatkozatát, amiben a súlyos ügyekkel vádolt képviselő az Oroscaféban január 20-án megjelent exkluzív interjúban Nagy Imréhez hasonlította magát.

„Azoknak köszönhetjük, hogy ma azon a padon ülünk, azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal.”

Simonka szerint ő ezzel nem arra akart célozgatni, hogy társaival együtt Nagyhoz hasonlóan koncepciós per áldozatai lennének – egyszerűen csak lát bizonyos párhuzamokat.

Mi is látunk bizonyos párhuzamokat Simonka György és az egykori lipótmezei lakó között, de ezt nem fejtjük ki, mert még a végén sértésnek veszi (mármint nem Simonka.)

loading...