Gulyás Márton megnevezte azt a személyt, aki szerinte 2024-ben főpolgármester akar lenni

Kép forrása: mandiner.hu

Gulyás Márton a Partizán nevű csatornája Facebook-oldalán elmondta, hogy szerinte ki készíti már most magát arra, hogy 2024-ben főpolgármester legyen.

Gulyás szerint ez a személy nem más, mint Vitézy Dávid, egykori BKK-vezér. A Partizán úgy fogalmaz:

„Vitézy Dávid egy szép napon felébredt és azt a döntést hozta, hogy a budapestiek szolgálata helyett saját 2024-es főpolgármesterré választását szolgálja inkább. A kormány ma alárakott egy teljesen felesleges, nyilvánvalóan a főváros autonómiáját kijátszó, gyengítő intézményt, ami immár a sokadik szervezet lesz, ami a közösségi közlekedés szervezésében fontoskodik, buzgólkodik, tanácsot oszt. Szükség rá semmi. Vitézy Dávidra lett volna – nem Karácsony Gergelynek, hanem a fővárosban élők és közlekedni próbálók közösségének. Sajnálom a döntését.”

Vitézy Dávid szakmai tehetségét és alkalmasságát mind a jobb, mind a baloldalon elismerik, arról azonban eddig senki nem írt, hogy a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyének, a Budapest Fejlesztési Központnak élére kinevezett új vezérigazgató azért vállalta el a tisztséget, mert főpolgármester akarna lenni.

„Örülök, hogy létrejön a Budapesti Fejlesztési Központ, mert ezek szerint – szemben egyes kormányzati munkaanyagokkal – mégiscsak Budapest fejlesztése a cél. És örülök Vitézy Dávid kinevezésének is, akiről nem egyszer mondtam el: nagyra becsülöm szaktudását – írta ki Facebookra Karácsony Gergely főpolgármester

Talán korai is beszélni arról, hogy kinek, milyen ambíciói vannak, Gulyás Márton azonban lehet, hogy többet tud Vitézy terveiről, a határozott állítása legalábbis ezt sugallja…

loading...