Fantasztikus hír Németh Szilárdnak az éjszakai evésről: azonnal főzni kezd, ha ezt megtudja

Kép forrása: Németh Szilárd Facebook-oldala

Érdekes és karácsony után mindenki számára releváns hír látott napvilágot. Az éjszakai evésről eddig azt gondoltuk, hogy sokkal több zsírt halmoz majd fel a szervezetünkben, pontosabban a hasunkon, a tokánkon és minden olyan szervünkön, ahova nem kéne.

Ezt az illúziót azonban lerombolták. A Die Zeit online kiadása szerint nincs olyan megalapozott tudományos tanulmány, amelyik minden kétséget kizáróan bizonyítaná, hogy az éjszakai étkezés és az elhízás között közvetlen összefüggés áll fenn.

Miért hittük akkor ennek ellenkezőjét?

A Házipatika szerint a tanulmányok mindössze azt mutatták ki – például egy svéd felmérés -, hogy a túlsúlyos nők többször esznek este és éjjel, mint az átlagos súlyúak. Ez azonban az étkezések gyakoriságával is összefügghet, nem feltétlenül az időpont tehát a lényeges.

„Nyomj egy lájkot, ha egyetértesz velem: én maradok a nyúljás-csülkös pacalnál, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlénél és a hagymás-szalonnás tojásrántottánál” – írta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és a Fidesz alelnöke 2019-ben.

Jó hír lehet neki, hogy az éjszakai evés nem hizlal sokkal jobban, mint a nappali, így nyugodtan propagálhatja az egészségtelen ételeit.

loading...