Magyar hatóság nem teheti be a lábát a Türk Tanács közpénzből fenntartott irodájába – mit rejtegetnek?

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook oldala

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy a Budakeszi úti Ybl-villát használhatja ingyen a Türk Tanács budapesti irodája.

Nem elég, hogy az épületet ingyen használják, a nagylelkű magyar kormány a villa fenntartását, és az alkalmazottak bérét is állja. Sőt, a kirendeltség és dolgozói élvezik a diplomáciai mentességet is. És még adót sem kell fizetniük.

Egyébként vannak még furcsa dolgok a türk titkárságról szóló szerződésben. Kikötötték például azt is, hogy a magyar hatóságok csak az iroda ügyvezető igazgatójának vagy helyettesének engedélyével léphetnek be az titkárság helyiségeibe. Ha nem folyamodnak engedélyért, akkor a hatóság csak akkor léphet az épületbe, ha ott tűz ütne ki.

Úgy tűnik, ha nincs tűz, akkor a magyar hatóságok tényleg nem tudhatják meg mit tárolnak ott, mivel a megállapodás úgy fogalmaz, hogy

az Iroda, annak vagyona, eszközei és archívumai – függetlenül attól, hogy hol találhatók és kinek a  birtokában vannak – a  feladataival kapcsolatban mentesülnek a  házkutatás, lefoglalás, elkobzás, kisajátítás és a  végrehajtó, közigazgatási, bírói vagy igazságszolgáltatási szervek bármely egyéb beavatkozása, továbbá bármilyen jogi eljárás, közigazgatási vagy bírósági eljárás alól, kivéve azokat az eseteket, amelyekben a Türk Tanács Külügyminisztereinek Tanácsa lemondott mentelmi jogáról.

A RTL megkeresésére mindezek után csupán annyit reagált a külügyminisztérium, hogy:

nem kap különleges bánásmódot a Türk Tanács irodája.

Az nem lehet, hogy ma Magyarországon ilyen sunyi módon tüntessenek el dokumentumokat a nyilvánosság szeme elől. Mert miért is ne tudhatnánk, hogy mivel foglalkoznak, mit őriznek egy teljes egészében közpénzből fenntartott intézményben? A kipcsak vér kötelez!

loading...