A volt igazságügyi miniszter röviden helyretette a 22 éves fiatalasszonyt

Kép forrása: MTI

Bárándy Péter, neves ügyvéd és volt igazságügyi miniszter annak kapcsán nyilatkozott, hogy Rácz Zsófia joghallgatót az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkárává nevezik ki.

Egyébként halkan megjegyeznénk, hogy a helyettes államtitkárok fizetése akár 1 millió 650 ezer forint is lehet.

Nem elfogadható, hogy valaki 22 éves korában helyettes államtitkár lesz, a politikai igazgatási feladatok ellátásához ugyanis kell bizonyos ismeretanyag, érettség, kialakult szervezőképesség, ami huszonévesen, mondhatni, kizárt, hogy meglegyen – mondta a volt miniszter a Klubrádióban.

Bárándy szerint, ha ehhez a kinevezéshez még jogszabályt is kell módosítani, akkor személyre szabott jogi szabályozással állunk szemben, ami a tulajdonképpen a jog tagadása. A jog ugyanis az állami cselekvés kerete, és nem olyan eszköz, amelyet a vágyaink szerint módosíthatunk. Különben azt kell mondani, hogy a jogról, mint olyanról leszokunk.

Megszokhattuk már, hogy a Fidesz saját magára szabja a törvényeket, de amikor a 22 éves egyetemistából akarnak helyettes államtitkárt csinálni, és emiatt törvényt módosítani, akkor nem csak mi, hanem az egész ország meglepődött. Nyilvánvaló, hogy ebben az országban lehetsz bármi, de csak akkor, ha fideszes vagy.

loading...