Szálljunk le a 22 éves helyettes államtitkárról! Mi van, ha nem feküdt le senkivel a posztért?

Kép forrása: Rácz Zsófia Facebook-oldala

22 éves joghallgató lett az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. – Rácz Zsófiát a Facebook-oldalán mutatta be Novák Katalin. A kinevezéséről szóló hírre szinte minden közösségi platformon megindult a találgatás a komment-szekcióban: „kivel feküdt le ezért?”

Amikor Rácz Zsófia Facebook-oldalát böngésztem, feltűnt, hogy lényegében évek óta aktívan foglalkozik az ifjúság ügyeivel, minden fotója, kiírása arról árulkodik, hogy tanulmányai mellett nívós nemzetközi feladatokat végez. A videóiban összeszedetten kommunikál, fontos ügyeket karol fel, jó néhány idősebb politikus is megirigyelhetné a kiállását.

„Korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is. Nemrég tért vissza Washingtonból, ahol egy féléves ösztöndíjprogramban vett részt. Bízom benne, hogy sikerrel fogja saját korosztályának tagjait képviselni az elkövetkező években. Köszönjük, Bogi! Hajrá, Zsófi!” – írta Rácz bemutatásaként Novák Katalin államtitkár.

Sokan – jogosan – nemtetszésüknek adtak hangot, amikor a Fidesz idősebb férfiakkal töltötte fel a fontos politikai posztokat, nem ügyelve arra, hogy a választópolgárok felé sugallják, hogy lényegesnek tartják a fiatalok és a nők véleményét is. Ezúttal az ifjúság kérdéseivel foglalkozó terület élére egy okos, kora ellenére tapasztalt fiatal nőt neveztek ki. A legjobban épp azok háborodtak fel, akik nehezteltek a kormánypártra, amiért mellőzi a fiatalokat.

Korózs Lajos az MSZP országgyűlési képviselője az alábbi kiírást tette közzé Rácz Zsófia kinevezéséről:

Kálló Dániel az MSZP EP-listáján 4. helyen szerepelt, amikor a párt úgy gondolta, helye van egy érettségi előtt álló középiskolás fiatalnak a soraikban. Ezek szerint EP-képviselő lehet valaki tinédzserként is, de egy jogász hallgató ifjúságért felelős helyettes államtitkárnak egészen biztosan alkalmatlan?

Egy korrupciós ügyben nem érintett, a kormányzásban nem leszerepelt ambiciózus fiatal most megmutathatja, hogy mi is számít igazán a Fidesznek. A baj nem vele van, hanem azzal a töménytelen mennyiségű, előítéletektől hemzsegő kommentben, amelyben Rácz Zsófiát rögtön betámadják, nőiségében sértik.

Kívánom, hogy az új helyettes államtitkár mutasson példát az elődeinek is!

Jabronka Richárd

loading...