Téboly a házban: Orbán válaszadás helyett valami egészen mást adott elő a parlamentben

Kép forrása: MTI

A miniszterelnök végig személyeskedve és indulatosan tért ki az ellenzéki képviselők kérdései elől.

Jakab Péter azt kérdezte, hogy hány milliárd forint Orbán Viktoré Mészáros Lőrinc vagyonából, hová tűnt a magyarok magánnyugdíjpénztári vagyona, valamint hogy ízlett-e a miniszterelnöknek a jászberényi megismételt választáson elszenvedett „narancsos bukta”. A miniszterelnök válaszában azt mondta: az emberek a politikában néha elmennek és leadják a szavazatukat, és eszerint „Önök tavaly 20 százalékot értek, idén 6 százalékot érnek”, majd hozzátette, hogy szerinte a Jobbik az SZDSZ sorsára fog jutni.

Gréczy Zsolt, DK-s képviselő szerint a kormány meglopta a magyarokat. Szerinte soha nem büntettek még akkora összegre tagállamot az EU történetében, mint ma Magyarországot. A miniszterelnök szerint a képviselő állításaiból semmi nem igaz. Orbán Viktor úgy látja: Magyarországot senki semmilyen büntetésre nem ítélte. Gréczy szerint viszont vagy a miniszterelnök, vagy a versenyjogi biztos nem mond igazat. Viszontválaszában Orbán megerősítette: nem büntetést kapott az ország, hanem korrekcióra van szükség.

Gurmai Zita a budapesti türk irodáról kérdezte Orbán Viktort. Szerinte ez a miniszterelnök mutyija a keleti haverokkal. Orbán Viktor szerint ebben az esetben nincs szó különleges elbánásról. A miniszterelnök azt mondta: az ellenzék csak a migráns türköket szereti, a diplomata türköket nem. Ezen kívül Orbán kifogásolja, hogy az ellenzék szerinte a keleti származású magyarokon gúnyolódott az elmúlt hetekben.

Az önkormányzati választásokról azt mondta Orbán, hogy a győzelem sohasem végleges, a vereség sohasem végzetes.

A miniszterelnök azzal, hogy az összes kérdés elől kitért, bebizonyította, hogy az összes számonkérés jogos, és azért nem válaszol a feltett kérdésekre, mert akkor le kellene mondania.

 

loading...