Dobrev Klára: Orbán még a saját esélyeit is tönkreteszi

Kép forrása: MTI

Dobrev Klára szerint Orbán Viktor gyakorlatilag tönkretette a biztosjelöltje, Várhelyi Olivér esélyeit, hogy Magyarország a bővítési portfóliót kapja meg az Európai Bizottságban. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt erről.

Szerinte hiába bólintott rá Ursula von der Leyen a magyar jelöltre, Várhelyi Olivér Orbán Viktor miatt bukhatja a bővítési biztosi posztot, a miniszterelnök ugyanis a türk országok október végi bakui konferenciáján arról beszélt, Magyarország a tisztség elnyerése után segít Törökországnak az EU bővítéséről szóló tárgyalásokon:

Magyarország jelenleg azért harcol, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottságban a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját kapja. Az esélyek nem rosszak, de ez egy éles csata. Ha sikerülne (…) megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal (…) örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit

A miniszterelnök nyilván nem gondolta át a dolgot, hiszen ha a népirtó Törökországot nyíltan támogatja, már-már az EU nevében, akkor szinte biztos, hogy nem kapja meg a bővítési portfóliót.

loading...