Sarokba szorították a fideszes luxus-polgármestert, aki erre úgy szólt, mint Lévai Anikó

Kép forrása: Hassay Zsófia Facebook-oldala

Gyöngyházfény-színű csodaterepjárót kívánt magának a terézvárosiak pénzéből a fényűzésben élő fideszes VI. kerületi polgármester, Hassay Zsófia. Ez azonban csak koktélcseresznye a habos-babos tortáján, amit saját maga díszített fel.

A különleges igényű városvezető 2014-ben még csak egy 65 négyzetméteres lakást birtokolt, 2016-ra azonban már egy 150-200 milliót érő ingatlanban él, amely egy 688 négyzetméteres telken terül el. (Külön érdekesség, hogy Terézvárosban az egyik legnagyobb park is alig tízszer nagyobb, mint Hassay asszony kertje.)

Miből?

Temesvári Szilvia Benedikta, a Párbeszéd hatodik kerületi politikusa ma délelőtti sajtótájékoztatót tartott, amelyben különös dolgokat fedett fel Hassay Zsófia vagyonnyilatkozatát vizsgálva. A polgármester bevallott családi állapota szerint egyedülálló státuszú, így a saját bevételén kívül nincs más a háztartásában, akivel kuporgassa a pénzét, ő azonban így is a spórolás nagymestere.

Amíg a VI. kerületiek a szmogos erkélyen levegőznek, Hassay Zsófia a II. kerületi villájában madárcsicsergésre, friss levegőre ébred, viszont a luxuspolgármester szerint ezzel semmiféle probléma nincs. Az Indexnek ugyanis azt nyilatkozta:

„A 2003-ban vásárolt 65 négyzetméteres társasházi lakásomat 2016-ban adtam el 48,5 millió forintért. A publikus vagyonyilatkozataimból kideríthető, hogy ebből és sok év megtakarításaiból vettem 2016-ban a mostani lakóingatlanomat 82 millió forintért.”

Hassay Zsófia tehát lényegében, ahogy Lévai Anikó fogalmazna: „csak egy egyszerű háziasszony.” Elvégre nem igazán költekezik, annyi pénzt tett félre a tejfölös pohárban, amennyiből mindezt sikerült megvásárolnia. Természetesen mi minden szavát elhisszük, hiszen teljesen normális egy esőerdő méretű kert a kacsalábon forgó házikó mellett Budapest egyik legdrágább kerületében. A VI. kerületi ellenzéki politikusok azonban nem érik be ennyivel:

„Magyarázatot várunk rá, hogyan tudta kigazdálkodni Hassay Zsófia két év alatt ezt a látványos életmódváltást. Ezért kezdeményezzük az önkormányzat vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottságának az összehívását. Szeretnénk, ha a választók októberben már ennek a vizsgálatnak a fényében hozhatnák meg a döntésüket, hogy ki vezesse majd Terézvárost.”

– mondta Temesvári Szilvia Benedikta.

A Momentum pedig mindezen túl, a témában illetékes civil szervezetek bevonásával olyan javaslatcsomagot készít elő, amely ígéretük alapján átláthatóvá és egyszerűen nyomon követhetővé teszi a politikusok valódi vagyoni helyzetét és az önkormányzatok gazdálkodását.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa a sajtótájékoztatón elmondta:

„A következő évek munkájához tartozik majd az is, hogy visszaállítsuk a bizalmat saját polgármestereink és intézményeink felé. Ezért fontos, hogy a lehető legátláthatóbbak legyenek az önkormányzatok.”

Hassay Zsófiát pedig ezúton kérjük, hogy fedje fel a publikum előtt a spórolási technikáit, mert sokan tanulnánk tőle. Talán két év alatt annyi összejönne, hogy szomszédok is lehetnénk…

Jabronka Richárd

 

loading...