Megkérdeztük Puzsért egy nagyon kényes témáról: ha erre válaszol, ő a befutó!

MTI/Kovács Attila - forrás

Puzsér Róbert egy egészen érdekes kiírással ajándékozta meg a budapestieket. Nem tudjuk, hogy a célja mi lehetett a poszttal, viszont feltűnt egy érdekes sor, amelyet muszáj megvilágítanunk ezzel, hiszen a korrektség jegyében biztosan tud megfelelő választ adni az előválasztáson szándékosan nem résztvevő politikus.

Szó szerinti idézet következik Puzsér Róberttől:

„Van egy ügyem: olyan városban akarok élni, ahol európainak érezhetem magam – és eszemben sincs költözködni. Olyan városban akarok élni, amely nem a befektetőinek, hanem a lakóinak épül, amelynek a zöldterület, a sétálóövezet, a kerékpárút-hálózat, a belélegezhető levegő és az emberre szabott környezet a meghatározó jegyei. Ki akarom vívni ezt a Budapestet – így lettem közellenség. Nem akarok Tarlós István sztrádák szabdalta vasbeton-szarkofágjában élni, amely koncepciótlanul sodródik, s amelynek nincs identitása, mert vezetői számára nem több, mint egy polgárháborús front. Nem akarok több stadiont, nem akarok több üveg-acél irodaházat. Nem akarok városvezetés helyett szociális uszítást, röhejes, betarthatatlan ígéretekkel folytatott hülyítést.

Egyértelmű prioritást képviselek: a város újratervezését autóról emberre. Meg akarom szüntetni Budapest vízfejűségét, élhetőbbé akarom tenni, új városközpontokat akarok benne létrehozni. Nem ígérek olyat, amihez se jogom, se pénzem: nem ígérek vagyonadót a NER-lovagoknak, nem ígérek elszámoltatást és börtönt a miniszterelnök családtagjainak, nem ígérek háromezer forintos havi bérletet, nem ígérek egymillió új fát, nem ígérek a porban előttem csúszó-mászó Orbán Viktort, nem ígérek mézédes, mérgező hazugságokat. Próbálom komolyan venni a választókorú budapestieket és ezt a főpolgármesteri pozíciót.

Amit ígérek: őszinteség, korrektség, átláthatóság, képzett szakemberek, jó szándék,

szembeszállás a parkolási maffiával és az ingatlanmaffiával, szembeszállás az elmúlt harminc év elitjével. Sejtelmem sincs, hány százalékot ér ez majd. Csúzlival lövöldözök ott, ahol a rendszer és a háztáji ellenzék jelöltjei százmilliós hirdetésekkel. A hangom alig fog hallatszani, mert az elit nem akar változást – mégis meg kell próbálnom végigcsinálni ezt a kampányt, mert az érdemi alternatíva nem termelődik ki magától. Meg kell próbálnom, mert viszolygok attól, ami ebben az országban megy. Meg kell próbálnom, mert annyira reménytelen vállalkozás, hogy ezzel a zászlóval a kezemben elbukni is jobb, mint tétlenül asszisztálni a korrupcióhoz és a gyűlölethez, Magyarország romlásához és önpusztításához. A jövő zöld. A centrum mérsékelt. A Puzsér indulatos.”

Amit ígér Puzsér Róbert, bizonyára be is tartja. Megkérdeztük őt, hogy kik azok a szakemberek (név szerint), akik képzettek, és támogatják a kampányát.

Amint választ kapunk a kérdésünkre, frissítjük a cikket.

loading...