Szomorú hír: valaki el akarta csalni az előválasztást – a felelős mindent tönkrevágott

Ismeretes, hogy a DK hivatalos bejelentést tesz a Civil Választási Bizottságnál választási csalás miatt – amiért egy félrevezető tartalmú automata hívásról, amelyet a +36 21 345 6107 számról indítottak, úgy állították be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták.

Újságcikkekből, telefonhívásokból értesültem a hírről, az elmúlt napom a kampány miatt nem volt alkalmas arra, hogy részletesebben tájékozódni tudjak az ügyben – reagált a Mandiner kérdésére Karácsony Gergely a hírre, miszerint a DK bejelentést tesz az előválasztáson történt csalás miatt.

Ha jól tudom, Gyurcsány Ferenc egyik korábbi nyilatkozatát játszották be, azt gondolom, hogy ez a nyilatkozat már nem érvényes, ezért ez semmiképp sem szerencsés húzás. Az biztos, hogy

én erről nem tudtam, egyelőre nem tudom kinyomozni, hogy ez az én kampányom vadhajtása volt, vagy tőlünk teljesen függetlenül történt

– mondta a portál kérdésére Karácsony Gergely.

„Én senkit nem kértem erre a feladatra és ilyen utasítást senkinek nem adtam, és jeleztem azok felé, akiknek erre a folyamatra rálátása lehet, hogy ez teljes mértékben kontraproduktív és káros ránk nézve. Azoktól, akikben ez adott esetben félreértést szült, elnézést kérünk!” – fogalmazott.

Végre egy komolyan vehető politikai megmérettetés, amelynek szereplői nem idegenek egymástól. Mindegyikük határozott ambíciókkal, átgondolt elképzelésekkel áll ki a terepre, hogy elnyerje a választók bizalmát. A jutalom nem más, mint a demokrácia útján kivívott megbecsülés, az alkalmasság elismerése egymás előtt is.

A legfontosabb ugyanis az előválasztásban az, hogy a jelöltek ugyan egymás ellen kampányolnak, mégis képesek beállni a másik mögé. Ebbe a választási formába nem fér bele a Kubatovot is megszégyenítő, lejárató vagy éppen a pártok támogatóit dezinformáló eszközök használata.

Három vitán vagyunk túl, számos riporton, utcai megjelenésen, közösségi eseményen, ahol három karaktert ismerhettek meg a budapestiek, méghozzá a Fideszt legyőzni akaró és egy másfajta berendezkedést teremteni kívánó oldalról.

Erre a semmiből elkezdenek kicsörögni Gyurcsány hangját felhasználó, Karácsony jelöltségét erősíteni akaró hívások egy olyan számról, amit már korábban is használtak hasonló hívásokra. Konkrétan valaki vagy valakik úgy döntöttek, hogy baromira leszarják az „új világot”, maradjon az eszközkészlet ugyanaz, tegyünk keresztbe egymásnak, gáncsoljuk ki a másikat, szedjük el a fanatikus választóit, ha kell, mindegy, milyen áron.

Aki a telefonközpontban ezt levezényelte, vajon őszinte mosollyal koccint az eredményváron, ha a jelöltje nyer? Akik ebben közreműködtek, tényleg annyira beleszoktak már a Fidesz által diktált megoldásokba, hogy szerintük akkor lesz jobb, ha az ellenzék is képes eljutni a gengszterek szintjére?

Ez volna a megoldás? Ez a jó irány? Bárki is tette, sikerült lerombolnia azt az újszerű eszményt, amit az előválasztás hozott. Már kezdhettünk reménykedni, hogy ez más, ez jobb… kár volt?

loading...