Elárasztották Gyurcsány Ferenc falát – tömegek keresték meg ma a DK elnökét

Kiemelt kép forrása: Ellenszel.hu - Jabronka Richárd

Ritkán látni akkora érdeklődést magyar politikus Facebook-oldalán, mint Gyurcsány Ferenc üzenőfalán a mai napon. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy egy légiónyi szimpatizáns és ismerős írt ma a DK elnökének. Az üzenetek apropója nyilvánvalóan az ex-miniszterelnök születésnapja, azonban ha jobban megnézzük az írásokat, nem ez a megkeresések fő mozgatórugója.

Gyurcsány Ferenc 1961. június 4-én született Pápán, a településen, ahonnan több honatya is származik: többek között Kövér László, Kontrát Károly, Gőgös Zoltán. A politikusok közül még érdemes megemlíteni Kuncze Gábort is, aki szintén tanult a városban. Úgy alakult, hogy egy részük a jelenlegi rezsim szekerét tolja, sőt, a NER alappilléreit képezik, egy része visszavonult már a közéletből, Gyurcsány Ferenc pedig úgy tűnik, újra feltörekszik.

A DK elnökét nem kizárólag a születésnapja alkalmából köszöntik az üzenőfalára író magyarok, hanem gratulálnak is neki és csapatának, amiért a már időtlennek tűnő Orbán-uralom alatt egyedüliként sikerült a saját pártját történelmi csúcsra juttatnia, legyőzve a szélsőjobbot és többször annyi szavazatot szerezve a legutóbbi megmérettetésen, mint a valaha jobb napokat élt egykori kormányzópárt: az MSZP.

Gyurcsány Ferencnek születésnapja van, de a közelmúlt történéseit figyelembe véve mindenki tudja, hogy ez nem egyéni ünnep, hanem a kezdete valaminek. A demokrácia születése, a valódi ellenállás kezdetének hajnala. Egy olyan korszaké, ami túlmutat az egyéni érdekeken és értékek mentén képes megváltoztatni ezt a velejéig korrupt rendszert.

Ezt érzik most azok, akik Gyurcsány Ferenc falára írnak, és ezt láthatja mindenki, aki komolyabban érdeklődik a politika iránt. Azok pedig, akik az apátiába burkolóztak, reményt kaphatnak. Így lesz majd a bizonytalan szavazókból aktív demokrata, és így sikerül majd ősszel elűzni a Fideszt az önkormányzatok vezetéséből.

Boldog születésnapot, Elnök úr!

loading...