Elkapta az egyedül utazó unokát a BKK-ellenőr, pedig volt jegye is – rémes, ami ezután történt

Kép forrása: Bors.hu - a kép csak illusztráció

Gárdos Katalin tette közzé az alábbi kiírást a Facebook-oldalán, mi változtatás nélkül közöljük.

„A középső unokám, Leah 6 éves korában élt utoljára Magyarországon. Most, tizenöt évesen némi szorongással és bizonytalansággal utazott először a budapesti metrón. „Inkább vess a metró elé, mint hogy egyedül kelljen metróznom” – mondta apjának abban a reményben, hogy a dráma megolvasztja szívét, és az majd kocsival elviszi.

András fiam nem adja be könnyen a derekát. Elkísérte a gyereket a Deák térre. Az automatából 1O vonaljegyet vettek. Arra a kérdésre, hogy kér –e ÁFÁs számlát „nem”-et nyomtak.

„Minden alkalommal ki kell lyukasztani vagy pecsételtetni a jegyet, és legyen nálad amíg le nem szálsz, mert különben megbüntetnek” magyarázta alaposan a gyermek apja az unokámnak. Majd a 10 jegyből a legfelsőt bedugták a gépbe pecsételésre.

Leah büszkén szállt le a Széchényi fürdőnél, de büszkesége és öröme nem tartott sokáig.

Egy zord BKK ellenőr kérte a jegyét, amiről hamarosan kiderült, hogy nem érvényes jegy volt, hanem a 1O vonaljegy mellé kiálított ugyanolyan méretű bizonylat volt.

A BKK járőr feltartóztatta. Leah egy szót nem értett abból, hogy mi történik körülötte majd az apját hívta telefonon.

– Elnézést a hibáért. Ki gondolta volna, hogy a 1O jegy mellé még egy 11. papírt is kapunk. A gyereknél van 10 jegy vegyen el egyet és engedje tovább legyen kedves. Most ül életében először egyedül metrón. Köszönöm a megértését.
– Szó nem lehet róla. 85OO Forint, vagy kérem az iratait.
– A kiskorúnál nincsenek se iratok, se 85OO Forint. De van 10 jegye. Nagyon megköszönném a méltányosságát. Tényleg egy félreértésről van szó.
-Nem lehet. 85OO helyszíni bírság, vagy az iratait kérem.
Petra lányomnak volt találkozója Leahval, eredetileg a Cirkusznál lett volna randevújuk. Amint értesült az eseményekről gyorsan le is ment a kisföldalattihoz, hogy kimentse.

Addigra már három marcona, emberségből többszörösen bukott, BKK-s hiéna vette körül a földalattin első bálozót, aki már zokogott.
Petra annyit mondott, hogy háromra fussunk át a sárga vonalon.

1,2,3.

A metró határát képező sárga vonalon túl már nincs hatalmuk és eljárási hatáskörük az ellenőröknek. A másik oldalról üvöltöttek utánuk.

„Erre tanítja a gyerekét? Lopásra? csalásra? Csaló! Tolvaj!” – üvöltötték magukból kivetkezve a jegyellenőrök. Mit mondjak, szomorú és szép kis cirkusz.

loading...