Géppuskából lőtték ki Lendvai Ildikót? – A politikus kíméletlenül csapott oda Orbánéknak

Kép forrása: MTI

 

Akár a golyószóró

Lendvai Ildikónál úgy látszik, nem ért véget a kampány. Legalábbis erre következtethetünk abból a vehemenciából, ahogy a Facebook posztjaiban nekiállt kiosztani egynémely jobboldali politikust…

Elsőként az utóbbi napokban elhíresült LMP-s exképviselőt, Sallai Róbert Benedeknek szaladt neki, de legalább olyan erővel, hogy attól még egy jól megtermett bika is hátratántorodott volna! Nézzék csak:

Most nem politikai, hanem kizárólag stiláris szempontból közelíteném meg Sallai Róbert Benedek ma esti tv-interjúját. Úgy fogalmazott: „Lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy Hadházy felborult.” Istenem, hogy gyerekkoromban ezt senki nem tanította meg nekem! Mennyivel jobban hangzott volna, ha anyukám előtt így mentegetőzöm: „Lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy egy labda betörte az ablakot.” „Lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy az utolsó palacsinta megevődött.” Arról nem is beszélve, hogy manapság meg „lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy húsvétkor híztam egy kilót.” De persze az is lehet, hogy mindezen eseteket csak tőlünk teljesen független, kivédhetetlen természeti csapások okozzák.

Majd alig egy órával később Lánczi Andrást, a Fidesz „értelmiségi” holdudvarához tartozó megmondóembert vette célkeresztbe, akit még annyira sem kímélt, mint Sallait:

„Lánczi András lesújtó véleménnyel van a baloldali ellenzék kulturális színvonaláról: „a balosok…nem beszélnek idegen nyelveket, az anyanyelvüket sem ismerik eléggé, mert a görög-latin alapokkal végleg nincsenek tisztában.” (Most ne menjünk bele abba, hogy nem „végleg”, hanem „végképp”, ez csak azt mutatja, hogy az anyanyelv olykor nemcsak a balosoknak okoz problémát.) Micsoda szerencséje a nemzetnek, hogy a kormányzó erők azért valahogy ellensúlyozzák a baloldal sajnálatos bunkóságát! Gondoljunk csak Kósa gördülékeny anyanyelv-használatára vagy Németh Szilárd bensőséges viszonyára a görög-latin alapokkal.”

És hogy az LMP-t miért sorolom Orbánékhoz? A válasz nagyon egyszerű! Miután az ő erőszakos makacsságuk miatt nyerhetett a kormány ismét kétharmaddal, van-e még bárkinek is kérdése, hogy kit szolgálnak valójában ezek az állítólag „zöld” politikusok?

 

loading...