Elcsalhatták a választást: egyre több gyanús bizonyíték érkezik

Forrás: MTI

Csalás???!

Amiről most írok, azzal kapcsolatban csak nagyon óvatosan merek fogalmazni. Az ugyanis egy dolog, hogy egy országot meg lehet annyira hülyíteni, hogy újabb kétharmadot kapjon Orbán Viktor bűnbandája. Ezen idővel lehet segíteni. De ha igazak az interneten terjedő hírek, miszerint ezt a választást nem megnyerte a Fidesz, hanem csúnyán elcsalta, akkor az mindent megváltoztat.

Ha ugyanis egyszer elcsalhatták a választást, miért ne tehetnék meg újra 22-ben? Vagy 26-ban? Vagy akár még 46-ban is? Mi vetheti gátját a totális diktatúra kialakulásának? És mi akadályozhatná meg az elkeseredett néptömegeket, hogy akár erővel is felkeljenek a diktátor ellen? Éppen ezért írom, hogy csak óriási körültekintéssel szabad ebben a kérdésben fogalmazni. Ám a gyanús jelek csak jönnek és nem lehet őket figyelmen kívül hagyni.

Először mutatok egy szöveget, ami az interneten terjed két napja. A szöveget – állítólag- egy szavazóköri delegált írta:

A tegnapi választás margójára. 1994 óta dolgozom a választásokban és sosem voltak kétségeim. Tegnap estig. Azóta őrlôdöm. Őrlődöm mert bizottsági elnökként társaimmal arra esküdtem fel hogy a szavazás tisztaságára vigyázok. Mi ezt az esküt és ezt a munkát mindig komolyan vesszük . Az előző évekhez hasonlóan most is állítom hogy a szavazókörben nem történt csalás. NEM volt radirozható vagy eltűnő tintás toll, NEM cserélte ki senki az urnàkat, NEM módosította senki a szavazólapokat. Erre – hacsak nincs benne az egész bizottság delegáltastól – egyszerűen nincs lehetőség . ÁMDE nem hagy nyugodni néhány miért. Mert MIÉRT szóltak ki a HVI-től a szavazókörökbe hogy ne siessünk mert először a fővárost rögzítik addig úgysem tudnak mást MIÉRT mondták hogy 10 óra elôtt ne menjünk be akkor sem ha készen vagyunk MIÉRT nem tudtak elérni senkit a hivatalban telefonon ebben az időszakban több szavazókörből pl abból az óvodából ahol bezártak egy komplett bizottságot akik nem tudtak kijönni MIÉRT volt az hogy amikor beértünk a hivatalos dokumentumokkal ( JEGYZŐKÖNYVEK) melyekben levő végeredményt ilyenkor szokták jelenlétükben rögzíteni a rendszerbe akkor kiderült hogy már minden fel van töltve és csak egy erről kinyomtatott papirt láttunk?”

Ekkor kimondja a legdurvábbat:

„Magánál a rögzítésnél NEM VOLTUNK JELEN SEM MI SEM A JEGYZŐKÖNYVEK !! MIÉRT mutatott ebben az időben a TV már 80%-os feldolgozottságot amikor a szavazóköröknek csak 1/3- a volt bent ? Én kis ember vagyok a gépezetben több társammal együtt . Becsülettel tesszük / tettük a dolgunkat . MIÉRT és kinek jó az hogy hiteltelenné tegye a MI munkánkat ?? Harsog az internet és én nem tudom hogy hiteles-e az eredmény avagy nem de szeretném javasolni hogyha csalást keresnek azt ne a szavazóköri bizottságokban keressék mert mi a belünket is kidolgoztuk és úgy tudom nem mi kapunk 1 millás prémiumot… Minden esetre elgondolkodtató az amit tegnap este tapasztaltam . Legalábbis én elgondolkodtam és úgy döntöttem leírom ide. Hátha mást is érdekel .”

Gyanús adatok országszerte

Persze egy beszámoló önmagában még nem bizonyíték, ráadásul a hitelességével kapcsolatban is igen komoly kérdéseink merülhetnek fel. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan sorra bukkannak fel gyanúsabbnál gyanúsabb választóköri eredmények. Ezek egy részéről az index.hu számol be részletesen, külön kiemelve, hogy egy baranyai szavazókörben például

„AZ ÖSSZES LISTÁS SZAVAZAT ÉRVÉNYTELEN LETT, AMIT NEM A FIDESZRE ADTAK LE.”

De hasonló turpisságok történtek Szél Bernadett körzetének egyik szavazókörében, ahol a listás eredmények 25%-a, egész pontosan 192 érvénytelen lett, míg az egész körzetben ez a szám 615.

További gyanús jel lehet az egyik bajai körzet eredménye is, ahol a valasztas.hu adatai szerint amíg

AZ MSZP-PÁRBESZÉD JELÖLTJE 159 SZAVAZATOT SZERZETT EGYÉNI KÖRZETBEN, ADDIG AZ MSZP-PÁRBESZÉD LISTA NULLÁT.

Mindeközben a Fidesz lista majdnem száz szavazattal többet hozott, mint az egyéni jelöltjük. Ez azt jelentené, hogy míg emberek tömege leszavazott a kormányváltó jelöltre egyéniben, listán mégis leadta a voksát a kormányra. Esélyes? Aligha. Pláne úgy, hogy az index.hu szerint legalább egy ember határozottan állítja, hogy az MSZP-Párbeszédre szavazott.

Nem stimmelnek a számok

Végezetül az Index is kiemeli, hogy a  „10-20-30%-os érvénytelen szavazati arány nagyon magas”. Összehasonlítva a 2014-es választásokkal pedig ijesztően magas, hiszen négy évvel ezelőtt ugyanez a szám mindössze a résztvevők 1,3 százaléka volt. Közel ötmillió emberből mindössze 64 ezer.

Tegyük fel tehát a veszélyes kérdést: elcsalta a Fidesz a választást?

 

loading...