Orbán Viktor legnagyobb félelme válhat valóra: olyanokkal húzott ujjat, akikkel nem kellett volna

Forrás: MTI

Orbán Viktor félelme

Azt bizony már több kutatás is megerősítette, hogy az idei választás egyik legfontosabb kérdése az egészségügy helyzete. Ez talán nem meglepő annak ismeretében, hogy milyen kevés az orvos, az ápoló és hogy milyen hosszúak a várólisták. Éppen ezért kell nagyon éles szemmel figyelnünk minden egyes mozzanatra, amit az egészségügyisek tesznek. Márpedig most komoly dolog készül: még a választás előtt jöhet a gigatüntetés.

„Drága az életünk, szeretnénk, ha tovább tartana, ezért álljunk ki magunkért és azok mellett az egészségügyi dolgozókért, akiktől az életünk függ.”

Ezt írja felhívásában a Független Egészségügyi Szakszerezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. A hvg.hu beszámolója szerint azért van szükség a tüntetésre, mert a kormány egyszerűen nem volt képes tárgyalni a két szervezet által javasolt bértábláról.

A tüntetés két héttel a választások előtt, március 24-én lesz. Délután kettőkor kezdődik majd az Alkotmány utcában, a tömeg pedig várhatóan átvonul majd a Parlamenthez is.

A tüntetés szervezőinek üzenete sürgető és aggodalmat keltő, hiszen mint írják

„A magyarok ma átlagosan 5 évvel élnek rövidebb ideig, mint máshol Európában és 2017-ben is rövidebb életre számíthattunk, mint 2014-ben. Kétszer annyian halnak meg nálunk rákban és infarktus után is magas a halálozási szám. Egy magyarnak háromszor annyi az esélye, hogy egy érszűkület miatt levágják a lábát, mint máshol az Európai Unióban. Hónapokig kell várni fontos vizsgálatokra és ezért gyakran későn ismerik fel a bajt. Egy ápolónő, mentő-dolgozó, szociális gondozó bére 40%-át sem éri el a nyugati béreknek, pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél. Az elmúlt években több ezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentő dolgozó, szociális gondozó hagyta el az országot, vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiánya miatt, és a folyamat nem állt meg.”

Ha én Orbán Viktor lennék, egy dolgot biztos el akartam volna kerülni: hogy azokkal húzzak ujjat, akik a választás legfontosabb témájában érintettek. Pláne akkor, ha a leginkább attól félnék, hogy elveszítem a hatalmamat.

Csakhogy Viktor, te megint nem bírtál a véreddel! Neked megint harcolnod kellett és megaláznod azokat, akik izzadságos munkával dolgoznak sokszor embertelen körülmények között! Nem tudok mást mondani, minthogy edd meg végre, amit főztél magadnak!

loading...