Belebukhat Orbán a Tiborcz-botrányba: újabb mocsokság a miniszterelnök veje körül

Kép forrása: MTI

Orbán veje az első dominó

Több, mint egy hete tombol Orbán Viktor veje körül az úgynevezett Elios-botrány. És bár a kormányközeli források napok óta bizonygatják, hogy az ügy nem ártott a népszerűségüknek, magyarázkodásaik egyre idegesebbek és összeszedetlenebbek.

Hogy miért ez a legdurvább botrány az elmúlt 28 év magyar politikájában, az három nagyon egyszerű pontban összefoglalható úgy, hogy mindenki megértse:

  • SOSEM fordult még elő olyan, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök közvetlen családtagja keveredjen állítólag bűnszövetkezetben elkövetett csalás vádjába
  • az OLAF-ot (az EU Csalás Elleni Hivatala) maga a Fidesz emelte pajzsra néhány héttel ezelőtt, amikor a négyes metró építése miatt pont ugyanerre a szervezetre hivatkozva tartottak naponta többször sajtótájékoztatókat
  • a Fideszen belül komoly belső törésvonalakat mélyített, hogy fedezni kell Tiborcz István hátát

Ezek együtt pedig akár katasztrofálisan is kiszolgáltathatják az eddig megingathatatlannak tűnő rezsimet az emberek haragjának.

Zalaegerszegen pezseg tovább a botrány

Az index.hu épp ma közölte le a botrány újabb döbbenetes fordulatát. A zalaegerszegi közvilágátás megpályáztatásakor több cég is felmutatta az ajánlatát, ám érdekesen módon csak Tiborcz cége indult és miután megnyerte, a többiek elkezdtek neki dolgozni: a beszállítói lettek. Éppen ezért nagyon úgy fest, hogy

„az érintett cégek összejátszottak, és az ajánlatok feltételeit úgy szabták meg, hogy ezáltal megemelkedjen a közbeszerzés becsült összege, és így több támogatást lehessen igényelni az EU-tól.”

Ráadásul ugyanaz az ember írta ki a közbeszerzést, aki a megvalósítási pályázatot. Ezt pedig nagyon tiltja a közbeszerzési törvény.

Ha hihetünk az elemzőknek, ez a botrány nem fog csitulni és a Fidesz szavazóinál is kiverheti a biztosítékot. Akkor pedig az isten sem menti meg Orbán Viktort a biztos bukástól. Kínos, hogy mindezt a saját vejének sikerült összehoznia ellene. Utólag már talán ő is bánja, hogy megbízott benne.

loading...