Elképesztően jó számok érkeztek: összejöhet Orbán leváltása áprilisra

Kollányi Péter / MTI

A közvélemény döntött

A politikát követők (és a kormányváltást akarók) számára minden hónapban izgalmas napok azok, amikor megérkeznek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok. Most sincs ez másként. Különösen azért, mert a Závecz számai valami egészen megdöbbentőek. Áprilisra összejöhet a kormányváltás.

A 24.hu számolt be a legfrissebb eredményekről, amelyek láttán minden jóérzésű választó végre elismerően csettinthet. Úgy tűnik, mégsem olyan reménytelen és kiábrándult az ország, mint sokan gondolják. Sőt! Nagyon úgy fest a számokat látva, hogy

a választók többsége azt is pontosan látja, miként lehet áprilisban leváltani az Orbán-kormányt.

A Závecz kutatóintézet 800 fős reprezentatív (tehát a valós viszonyokat mutató) mintán végzett kutatása szerint ugyanis a megkérdezettek több, mint a fele szerint közös listára és közös jelöltekre lenne szükség ahhoz, hogy a lassan 8 éve kormányzó Orbán Viktort ki lehessen végre billenteni a hatalmából. Ez elég erős iránymutatás lehet az ellenzéki pártoknak ahhoz, miként fussanak neki az áprilisi választásnak.

Ám ez még nem minden: további 20,6%, tehát az emberek ötöde szerint közös jelöltek és külön lista kell a kormányváltáshoz. Bár látszólag ez kicsit más, mint az előbb említett módszer, valójában mindkettő ugyanarról szól: Orbánnak mennie kell. Ha ugyanis összeadjuk a számokat, akkor azt kapjuk, hogy

az emberek 71,7% valamilyen formában a kormányváltás mellett tette le a voksát

és csak kevesebb, mint harmaduk kerülte meg a kérdést azzal, hogy nem válaszolt. Április felé közeledve tehát egyre nyilvánvalóbb, hogy az emberek igenis ébredeznek a téli álomból és komolyan készülnek arra, hogy elzavarják a kormányt. Már csak a pártoknak kell megállapodniuk. Csak el ne rontsák nekünk a végén!

loading...