Vérig sértette a nyugdíjasokat egy fideszeses politikus: amit mondott, már majdnem fenyegetés

Forrás: HírTv online

Nyugdíjasoktól is harácsolnak

Mindig azt hisszük, hogy már mindent láttunk a Fidesztől és nem tudnak olyan új aljassággal előrukkolni, amirefelkapjuk a fejünket. És újra meg újra rá kell jönnünk, hogy tévedünk. A Fidesznél mindig van lejjebb. Most a nyugdíjasokat sértették nagyon keményen vérig de úgy, hogy ilyet még tőlünk sem tapasztaltunk…

A múlthéten az Soros-féle gyűlöletkampány újabb fordulópontját láthattuk, amikor Orbán Viktor személyesen írt levelet minden egyes magyar állampolgárnak. Ebben az állt, hogy bár a kormány közpénzből eddig milliárdokat szórt szét a pártpropagandára, de mi kedves adófizetők ugyan legyünk már oly rendesek, hogy a továbbiakban még meg is nyitjuk a pénztárcánkat, csakhogy még tovább folytathassa a miniszterelnök a politikai ámokfutását. (Ez már önmagában is vérlázító!)

Ám amit a Fidesz egyik alelnöke, egy bizonyos Novák Katalin mondott, az képes volt sokaknál ismét kiverni a biztosítékot. A HírTv kérdezte meg a politikust, hogy mit gondol arról, hogy a kormánypárt képes a „rosszabb anyagi helyzetű kisnyugdíjasoktól és a nagycsaládosoktól is” pénzt kérni. A kérdés minden szempontból jogos.

Az viszont, hogy a nagybecsű alelnök-asszony erre szemrebbenés nélkül képes volt volt elmondani a következő szavakat:

„Lehet, hogy valaki száz, kétszáz, ötszáz vagy ezer forintot tud hozzátenni a sajátjából, de úgy érzi, hogy ő maga is kötelezettséget vállalt vagy elköteleződött e mellett az ügy mellett”

az már önmagában is igen botrányosnak tekinthető. Hiszen pont a legszegényebbek és a nagycsaládosok azok, akiknél néhány száz vagy ezer forint is igen sokat számíthat a hónap végén, ha a gyógyszerről vagy a gyerekek tornafelszereléséről van szó. Ez már eddig is durva megsértése az említett csoportoknak. De ami ezután jött, az már majdnem a burkolt fenyegetés kategóriáját súrolja.

Novák szerint ugyanis váratlanul hozzátette a következőt is:

„Természetesen semmilyen negatív következménye nem lehet, ha valaki nem kíván támogatást adni.”

Hogy micsoda? Ezt politikusként külön ki kell emelni? Hát nem az a világ legnormálisabb dolga, hogy az emberek szabadon eldönthetik, mihez csatlakoznak és mihez nem? Amikor ilyen mondatok hall az ember, bizony gyorsan görcsbe ugrik a gyomra. Azt érezhetjük ugyanis, hogy Novák Katalin igenis fenyeget. Pont úgy, mintha egy főnök félmosollyal a száján azt mondaná a beosztottjának, hogy „tényleg semmilyen következménye nem lesz ha holnap nem jössz be dolgozni, haha”. Értjük, ugye?

Novák vérlázító válaszát teljes terjedelmében itt lehet megtekinteni:

loading...