„Nincs már több időnk!” – egy ellenzéki szavazó megrendítő levelet írt a kormányváltást akarókhoz

Forrás: MTI

Ma, Szilveszter napjának reggelén érkezett postaládánkba az alábbi megrendítő (nyílt)levél, melyet egy ellenzéki szavazó küldött, szándékosan az év utolsó napjára időzítve. Fontos és lényeglátó gondolatai miatt érdemesnek tartjuk szó szerint közölni. 

„Kedves ellenzéki barátaim! Kedves józan eszű magyarok!

Ismét eltelt egy év. 2017 utolsó órái múlnak el lassan a szemünk előtt, hogy éjfélkor nagy örömünnep és petárdadurrogtatás mellett pezsgőt bontsunk (már aki megengedheti magának), hogy koccintsunk a következő év sikereire. A reményről szól tehát a ma esténk. Legalábbis erről kellene szólnia. De nem bírom magamba fojtani a kellemetlen érzést a gyomrom tájékán: biztos, hogy őszinte szívvel tudunk sikereket kívánni egymásnak? Biztos, hogy nem csak áltatjuk egymást?

Immáron hét éve, hogy az Orbán-rendszer igáját nyögjük. Minden évvel egyre jobban hízik a miniszterelnök családja, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és ki tudja hány névtelen alak, akikről nem szólnak a hírek. A jogalkotás egyre nevetségesebb, a demokrácia intézményeit már látszatból is alig-alig tartják fenn. (Emlékezzünk a plakáttörvényre!) Az egészségügyben már alig van élet, a tanárok megnyomorítva és mindent átitat a korrupció. Ha ilyen ütemben romlik a helyzetünk, mit várhatunk jövőre?

Mert legyenek kétségeitek, három és fél hónap múlva (!) itt a választás. Márpedig ismerjük Orbánt és bandáját, a hatalomért mindenre képesek. Sokan éppen ezért választási csalástól tartanak. Szerintem nincs igazuk. Akár csalnak, akár csalás nélkül győznek (na nem azért, mert tényleg ilyen jók, hanem mert van ez megbuherált választás, tudjuk mind), a következő négy év, amitől én félek. Tegyétek a szívetekre a kezetek: kibír ez az ország még négy évet? Látjátok magatok előtt, hogy 2021-ben az immár 4. Orbán-kormány mire lesz képes? Engem bizony kiver a veríték, ha erre gondolok.

De nem ijesztgetni akarlak titeket! Kérlek ne értsetek félre! Őszintén hiszek abban, hogy a mai napnak a reményről kell szólnia. Őszintén hiszek abban, hogyha ma este mélyen egymás szemébe nézünk és eltökéljük magunkban a változást, még csodákra is képesek lehetünk! Egész egyszerűen

nincs már több időnk! Vagy most cselekszünk vagy ők nyernek.

Három és fél hónap! Ennyi van hátra. Éppen ezért arra kérlek titeket kedves barátaim, hogy idén szilveszterkor ne olyanokat fogadjatok meg, mennyivel fogtok többször takarítani vagy sportolni járni (bár ezek is fontosak, ez igaz), hanem azt, hogy a következő három hónapban mindent megtesztek azért, hogy ezt a mocskos rezsimet végre eltakarítsuk. Ekkor és csakis ekkor mondhatjuk azt, hogy őszintén kívánunk egymásnak „sikerekben gazdag új esztendőt”.

Jelentkezzetek aktivistának, segítsetek egy ellenzéki jelöltet, osszátok meg a híreket és beszélgessetek a barátaitokkal, családtagjaitokkal. 2018 muszáj, hogy a változás éve legyen!

Ezt kívánom nektek, ezt kívánom magunknak! Így már őszintén a szemetekbe tudok nézni és azt mondani: Boldog Új Évet Kívánok mindnyájatoknak!

Egy ellenzéki bajtársatok”

loading...