Nyílt hazugságon kapta a bíróság a Fideszt: most olyat kell tenniük, amitől igazán irtóznak

Forrás: newsonia.com

A nagy pofára esés

Mind tudjuk, milyen a Fidesz: arrogáns, törtető és sokszor előbb lő, mint kérdez. Orbán Viktor pártja az elmúlt évek folyamán olyan lett, mint valami bevert képű, foga-kivert marcona martalóc a vadnyugatról. A városban már nem látják szívesen, de revolverével még így is messziről oda tud pirítani, ha valaki az útjába áll. Ám most történt valami. Mert a Fidesz most mellélőtt. Méghozzá durván…

Az egész ügy annak apropóján pattant ki, hogy még jópár hónappal ezelőtt a kormánypárt keményen nekiment a jogvédelmi feladatokat ellátó Helsinki Bizottságnak. Közleményükben a legdurvább elnyomás időszakainak kifejezéseivel élnek (vastag betűvel szedve). Mintha csak az ötvenes évek propagandáját hallgatnánk:

A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt. Idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis az illegális határátlépők nagy többsége nem politikai menekült. Felszólítjuk a Helsinki Bizottságot, hogy fejezze be a hazudozást és legalább egy ilyen fontos és súlyos kérdésben ne a zsebeik Soros György pénzével való kitömésével legyenek elfoglalva!

Ez volt az eredeti közlemény. Ám a Helsinki Bizottság nyilván nem hagyta annyiban, hogy alaptalanul rágalmazzák őket, ezért egyenesen a Fővárosi Törvényszékhez fordultak, amely nem tűrte, hogy a Fidesz kedvére tombolhasson. A bíróság kimondta, hogy a Fidesz durván megsértette a Helsinki Bizottság jogait és bocsánatkérésre szólította fel a Fideszt – írja az ATV.hu. Orbán pártja persze az ilyesmitől legalább úgy irtózik, mint ördög a szentelt víztől és ez a közleményükön is látszik. Figyeljünk csak:

 ” [a Fővárosi Törvényszék] megállapította, hogy az alperes (Fidesz) megsértette a felperes (Helsinki Bizottság) jóhírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a fenti közleményében valótlanul állította, hogy a felperes szervezet nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesíti tevékenysége során és fekete-fehér adatokat is próbál meghamisítani, továbbá, hogy a hazánkba érkező menedékkérők számával, összetételével kapcsolatos adatokat is hamisított 2014. évre vonatkozóan, ezért az alperes sajnálkozását fejezi ki.”

A jogi szöveg kicsit nyakatekert, de körülbelül így kell hétköznapi beszédre fordítani:

Mi, a Fidesz, magasról teszünk arra, hogy ki mit mond. Ezért újra felsoroljuk az összes vádpontot ellenetek, hogy még egy közleményt kiadhassunk arról, mennyire utálunk titeket, amiért folyton megpróbáltok gátat vetni a piszkos kis üzleteinknek, politikai manipulációinknak. Mindezt sajnáljuk.

Ez az arrogancia aztán igazán jellemző a Fideszre. De várjatok csak disznófejű nagyurak! Majd amikor koppantok, akkor fogjátok csak igazán sajnálni!

loading...