Kényes kérdést tett fel Orbánnak a sztárriporter: döbbenetes dolgot műveltek vele!

Forrás: MTI

Ha valaki hallgatja Orbán Viktor csodálatos eszmefuttatásait a Kossuth Rádióban, észrevehette, hogy a legutóbbi adásban nem Kocsis Éva kérdezett a miniszterelnöktől. A sztárriporter-újságíró-rádiós ugyanis hűen a szakmájához néha kényesebb kérdéseket is feltett a miniszterelnöknek. Többet azonban nem fog ilyet tenni.

Pedig a rádiónál az év végéig előre megírták a műsorbeosztást, amiben még mindenhol Kocsis neve szerepelt – írja a 444.hu.

Persze Kocsis Éva sem Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István meggazdagodását kérte számon Orbánon, az interjúk szinte mindig a kormány által hangsúlyozott témákhoz igazodtak, de a most leváltott műsorvezető néha olyan kérdéseket is megengedett magának, amilyenekkel Orbán Viktor a kormánypárti sajtóban sosem találkozott.

Kocsis így fogalmazott az újságírói stílusáról:

„Nem attól függ, hogy valakivel kritikus vagyok, hogy melyik párt politikusa. Számomra az a fontos, hogy gondolkodásra késztessük a hallgatókat. Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amiben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák.”

 A fideszes blogoknak otthont adó Blogstaron Csúri Ákos már az év elején háborgott a műsorvezető kérdései miatt. Külön kiemelte, hogy még akkor is közbevág, amikor Orbán Viktorral beszél, aki ilyenkor „mély levegőt vesz, jól leszívja, hogy higgadt maradhasson a válasz alatt”.

Végül szerdán dőlt el, hogy Kocsist kiteszik a műsorból. Csúri még aznap ujjongva számolt be a döntésről Végre! Kocsis Éva repült a 180 percből címmel

bevalljuk, nem nagyon hittünk már abban, hogy az adventi reggeleinket nem a primitív erőszakosság, hanem az értelmes párbeszéd, kérdezz-felelek és a nyugodt, ébredés utáni hangulathoz illő hangnem fogja uralni. Kocsis kirúgásával (lehet ezt bárhogy kommunikálni, ez az) mind ennek reménye visszatért. Reményeink szerint a Miniszterelnökkel készülő pénteki interjúk is visszatérnek a normális (és ez szó szerint értendő) tempóba, sejtésünk szerint a régi-új riporterrel, a valódi kérdéseket is értelmezhetően és értelmezően megfogalmazó Kiss Gábor Istvánnal.

Ha Ön, aki jelenleg az Ellenszél cikkét olvassa, látott már ennél gusztustalanabb módszert, kérjük, ne ossza meg ezt a cikket! Ha viszont egyetért azzal, hogy a közmédiában nem pártkatonáknak kellene kérdezni a mélyen tisztelt miniszterelnök urat, a cikk megosztásával segíthet, hogy eljusson Kocsis Éva kirúgása mindenkihez! Köszönjük!

loading...