Bemutatom Budapest egyik legszuperebb bisztróját: ha egyszer betérsz, második alkalom is lesz

Úgy kezdem, hogy ez nem egy PR-cikk. Az üzemeltetőket mind ez idáig csak ijesztgettem azzal, hogy írok a nemrégiben nyílt bisztrójukról, de mivel gyakran tévedek be ide, és van hogy az Ellenszélen megjelenő anyagokat is itt gyártom, vendégi kötelességemnek tartom, hogy meséljek kicsit a helyről, ami nemcsak kávézó, nemcsak étterem, hanem egy befogadó közösségi tér is egyben, ahova Te is bármikor becsatlakozhatsz.

kimberlytér

Nagymező 66. -Bajcsy felőli rész. Épp egy álmos reggelen bolyongok, és keresek egy reggelizőhelyet, ahol van esetleg finom kávé is, konnektor, ahova bedughatom a vasat és talán még az árak sem szöknek a csillagok közé. Ekkor találtam rá a Kimberly-re. Attila, az üzletvezető kedvesen, barátian köszöntött, kaptam egy csodálatos „dolgozósarkot” konnektorral, igényesen elkészített étlappal. Nem kellett eltelnie néhány percnek, míg Dávid, a szupermesterszakács is megérkezett, hogy ajánljon nekem egy kiadós spenótos omlettet. A spenóttól az elején kicsit ódzkodtam, mert eszembe jutott az iskolai menzán megtapasztalt fakó színű förtelem, amibe olykor-olykor egy elfáradt tükörtojás is került, de Dávid kérte, hogy bízzak benne, így elfogadtam az ajánlatát. Nem bántam meg.

Bár arról fotót nem készítettem, íme, néhány egyéb reggeli a Kimberlyben:

kimberly_reggel2

kimberly_reggeli

kimb

Az első Kimberly-s napomon, miután az ominózus délelőtt megesett, úgy eltelt az idő a munkámmal, hogy az ebédet is megvártam – az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy ilyen finom reggeli után nehezen tudtam volna elképzelni, hogy átmegyek Joli néni kifőzdéjébe inkább – és úgy érzem, jól döntöttem. A levest, a főtételt és a desszertet baráti áron szervírozták az asztalhoz, olyan kulináris élvezeteket nyújtva, amilyeneket néha egy-egy felkapott étterem sem tud biztosítani.

Néhány ebéd (levesek, desszertek, főételek vegyesen). Még több kép ide kattintva.

leves

leves2

tészta

husi2

husi3

alma

De akkor még nem tudtam semmit…

Hamar megismertem Julcsit és Ricsit, a kedves párt, akik a Kimberly kitalálói. Először azt mondták nekem, hogy ők nem egy hagyományos értelemben vett vendéglátóhelyet álmodtak meg, hanem egy olyan közösségi teret, ahol mind a személyzet, mind a vendégek összhangban működnek, jól érzik magukat, minőséget kapnak, és nem megjátszós, álmosolyos felállásban szenvedik végig a napot. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy ez az elképzelés túlteljesítette az elvárásokat, ugyanis a Kimberly ilyen hellyé vált.

Félreértés ne essék, nem attól érzem jól magam, hogy speciális figyelmet kapok, amiért gyakran látogatom a helyet, hanem attól, hogy a betévedő vendég is pontosan ugyanazt kapja, amit én első- és századik alkalommal: közvetlen, barátságos atmoszférát és a kitűnő árfekvés mellett páratlan minőséget.

kimberlytér2

A Kimberly arra is tökéletesen alkalmas, hogy esténként egy sörre térj be a haverokkal (a belső térhez tágas galéria is tartozik.) Csapolnak Staroprament, Borsodit és Hoegaarden-t egyaránt, de üveges söreikből is széles a választék, nem beszélve arról, hogy röviditalokból is találunk itt különlegességeket, példának okáért említve a Laphroaig nevű füstös whiskey-t, ami jócskán veri az általában forgalmazottakat mind élményben, mind ízben. Érdemes figyelni a Kimberly Facebook-oldalát, ahol a tematikus eseményekről, rendezvényekről, illetve a napi menüről mindennap tájékoztatják az éhes-szomjak publikumot.

Jelenleg például épp Kodály Zoltánról láthatnak eddig soha nem látott fotókat a Kimberlybe érkezők a Kodály-emlékév alkalmából, de a pontos sztoriról kérdezzétek a staff-et! 🙂

Ha arra jársz, nézz be te is, megéri!

loading...