Orbán mostani kijelentése miatt milliók erében fagyott meg a vér

Orbán Viktor  a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén tartott beszédet. Néha azt gondolnánk, hogy nem tud meglepni minket, de mindig sikerül neki. A b1.blog elég érdekes összefüggéseket vélt felfedezni Orbán beszédében.

Ezúttal a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülése volt a díszlet Orbán menekült-ellenes őrjöngésének. Természetesen előkerült minden, eddig használt topik:

Magyarországot el akarja taposni a globalizmus, mert az nem szívelheti az erős nemzetet, Európa lemondott keresztényi politikájáról, Európai Egyesült Államokat akarnak (valakik) létre hozni. Ezért „szállítanak (!) a kontinensre milliószám (!) az európai kultúrán kívüli embereket”. Mindez pedig „nem lehet baleset és senki sem mondhatja, hogy képtelen lenne Európa megvédeni a határait, ha akarja. Az akarat hiányzik, és nem véletlenül, hanem határozott szándék van mögötte. Rajtunk, európaiakon kívül ezt senki sem csinálja. Sem Amerika, sem a gazdag arab országok, pedig fajtestvéreikről van szó.”

Fajtestvérek? Na itt álljunk meg!

Fajtestvérek? Ha a miniszterelnök úr őkegyelmessége esetleg arra akart volna finoman utalni, hogy arab az arabnak farkasa, avagy arab arabnak nem vájja ki a szemét, és hasonló marhaságok, ugyan miért nem ezt mondta? Miért nem a viszonylag széles körben elterjedt „arab” szót volt szíves használni? Ehelyett közölte, hogy „fajtestvérek”.

Ha nagyon szeretnénk nem érteni, mit is mondott pontosan a kedves vezető, érdemes fellapozni egy általános iskolai biológia tankönyvet. Abból is megtudhatjuk: a homo sapiens maga az emberi faj. Nem fajta, hanem faj. Így tehát fajtestvéri alapon keblünkre ölelhetjük az egész világot. De szép is lenne. De ha nagyon beleássuk magunkat a bioszba, kiderül: alfaja is van az embernek. Ám sajnos abból is csak egy, a homo sapiens sapiens. Nagyjából ennyi. Innen még szokás – földrajzi és nem genetikai alapon – nagyrasszokra osztani az emberiséget, ám az Európában elfogadott felosztás szerint az arabok bizony az europid nagyrasszba tartoznak – vagyis az orbáni terminológia szerint nekünk is fajtestvéreink.

(Csak halkan jegyezzük meg: a Közel- és Közép-Keleten élnek arabok, perzsák, palesztinok, törökök, kurdok és még sok egyéb nemzetiség, amelyik nagyjából annyira tekint egymásra rokonként, mint mi a dánokra.)

Vészkorszakot idéző Retorika

Egy olyan országban ahol több mint 400 ezer honfitársunk esett áldozatul a Holokausztnak, ott bizony a „fajtestvér” kijelentés az több mint aggályos. Úgy látszik, hogy Orbán már lassan túl van a Sorosozáson és inkább a szívének kedves 30-as 40-es évek retorikáját kezdi a zászlajára tűzni.

Egy ország miniszterelnöke aki egy kicsit is ismeri a hazája történelmét nem beszélhet így. Ha tovább folytatja ezt a retorikát egy biztos, előbb vagy utóbb a nép fogja elkergetni.

loading...