Becsület: Lakner Zoltán kíméletlenül kirohant a Jobbikkal kokettáló Medgyessy ellen

Forrás: nol.hu és youtube

A politikai elemzőket általában csendes, visszafogott és a politika bugyrait hosszasan elemző, számokkal bíbelődő figuráknak képzeljük. De mostanában mintha fordulna a kocka. Legalább erről tanúskodik Lakner Zoltán tüzes kirohanása a korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter ellen.

Ma reggel ugyanis teljes joggal sokkolhatta a baloldali szavazókat az a Medgyessy Péterrel készült indexes interjú, amiben ex-miniszterelnök nyíltan támogatta, hogy a baloldal, félredobva minden elvét, álljon össze a szélsőséges és gyűlöletkeltő Jobbikkal. Gyanúsan sokszor kiállt Szél Bernadett, LMP-s miniszterelnök-jelölt mellett is, őt nevezve meg Orbán Viktor egyedüli (!) kihívójaként. (Pont azt az embert, aki rigolyásan elzárkózik attól, hogy bárkivel is együttműködjön.)

Nem sokkal később viszont Lakner Zoltán egy facebook posztjában harciasan nekitámadt Medgyessynek:

„Szerintem az van, hogy ha valaki hibásan emlékszik a múltra – pl. hogy őt megpuccsolva távolították el a miniszterelnöki székből, holott valójában

nagyjából fél év alatt kiürült a kormányzása, fokozatosan elvesztette a támogatottságát és bő két év után végül ebbe belebukott

-, akkor nem biztos, hogy jövőlátó vátesznek (költőnek, prófétának – a szerk.) alkalmas. A másik, hogy egy választás után bevallott szt-tiszti múlttal ne álljunk morális piedesztálra, mert inogni fog alattunk. A harmadik, hogy aki szerint ma a kerítés, közmunka, jobbikkal kötött szövetség háromszögében buzog fel a hazai ellenzéki politikacsinálás forrásvize, azon belül pedig a közmunka azt jelenti, hogy „a gyerek nem úgy nő fel, hogy azt látja, egész nap otthon ül a kedves papa vagy mama. hanem azt veszi természetesnek, hogy a szülő dolgozni jár, amiért valamicske pénzt is kap”, akkor balról őmiatta visszamenőleg érdemes egy kicsit szégyenkezni, ha már tőle ezt hiába várnánk.”

A népszerű politológus gondolataihoz mi csak csatlakozni tudunk. Nem árt, ha észben tartjuk mindezt!

loading...