Betörték Vágó István képét: alakul a forró ősz?

MTI

Ahhoz már eddig is hozzászokhattunk, hogy a választások  felé közeledve fokozódik a hangulat az országban. A politikusok egyre feszültebb arccal állnak a kamerák elé, a  választók napról napra türelmetlenebbek. Az utcákat ellepik az óriásplakátok, kitelepülőpultok,  a híradóban pedig mást sem hallunk, csak politikai csörtét. Sajnos azonban nagyon úgy fest, hogy az idei választás már nem csak szavakban lesz durva: Vágó István Facebook posztjában már erőszakról tudósít és bizony őt személyében is atrocitás érte!

Tegnap betörték a DK Márvány utcai irodájának vitrinjét.

Miután barátaim ezt a tényt bejelentették a rendőrségen, 15-20 percen belül kiérkezett a járőr, majd két nyomozó, akik – igen korrektül – kiemelt ügyként kezelték az esetet. Ők is konstatálták, hogy az üveget éppen ott törték be, ahol a „GYŰLÖLET STOP!” felhívás látható (no meg a DK elnöksége, köztük kinagyítva a párt helyi önkormányzati képviselőjének az arcképe – azaz az enyém)… 
Tanulságos lehet, hogy miután állami hivatali kommandók távolítják el a hatalomnak nem tetsző plakátokat, egyes állampolgárok máris azt gondolják, hogy ők személyesen is támadhatják azokat, akik nem ugyanazt gondolják a mai hazai viszonyokról mint ők.
Alakul a forró ősz?

Vágó István Facebook oldala
Vágó István Facebook oldala

Írja a kvízmester. Tényleg odáig süllyedt a jobboldal, hogy közkedvelt médiaszereplők képét is beveri csak azért, mert más véleményen van bizonyos dolgokról? Tényleg ott tartunk már, hogy az ellentéteinket nem tudjuk párbeszéddel megoldani? Létezik, hogy a másikban már kizárólag az ellenséget látjuk, nem a jóbarátot, rokont, munkatársat vagy sörcimborát? A  válasz -attól tartok – igen. Ide juttatott minket Orbán Viktor napi acsarkodása és folyamatos  hergelése. 2002 óta mérgezi ez az ember hazánkat, márpedig a kútmérgezésnek mindig beérik a  gyümölcse! Ezt látjuk most is. Még szerencse, hogy személyi sérülés nem történt!

Egy dolog nagyon fontos: ilyen időkben muszáj odafigyelnünk egymásra,  vigyáznunk a másikra. Készülnünk kell, mert a romlott jobboldal mindent megtesz majd azért, hogy hatalomban maradjon és  megpróbál majd közénk éket verni,  akár ilyen  manipulálással, akár erőszakkal. Ne engedjük!

loading...