Érik az erőszak: Orbán szó nélkül hagyta a tömegeket érintő rendőri brutalitást

Mind tudjuk, hogy csak úgy lehet békés világban élnünk, ha amennyire csak tudjuk, igyekszünk tiszteletben tartani egymás legalapvetőbb jogait. Ilyen jog az, hogy szabadon elmondhatjuk a véleményünket és nem huhognak le érte. Ilyen jog az, hogy szabadon döntsünk arról, mihez kezdjünk az életünkkel. És ilyen jog az is, hogy a nemzetünk ügyeit érintő kérdésekben szabadon dönthessünk. A kegyetlen valóság azonban az, hogy a magyar miniszterelnök szemforgató módon úgy hazudik, mint a vízfolyás, amikor a nemzeti függetlenség kérdése élesen felmerül. Kegyetlen, de ki kell mondanunk:

Orbán Viktor most nyíltan az erőszak pártjára állt!

Spanyolországot mindannyian olyan helynek képzeljük, ahol pálmafák árnyékában pihennek meg a barátságos mediterrán népek, miközben szemüket a Földközi-tenger kéklő hullámainak fehér habjain nyugtatják. De ébredjünk fel, mert mindez hónapok óta csak mese! Spanyolország hetek óta a gyűlölet, megosztottság és a rendőri brutalitás földje lett.

Tegnap ugyanis népszavazást tartottak Katalóniában, ami Spanyolország egyik tartománya. A népszavazás nagyon fontos dolog: ezen keresztül közvetlenül szólhatnak bele az emberek hazájuk ügyeibe. A katalánok pedig a legfontosabb kérdésben döntöttek: 90 százalékos többséggel a Spanyolországtól való elszakadás mellett tették le a voksuk. Történelmi a pillanat, hiszen szemünk előtt születik meg Európa új országa: Katalónia. Pontosabban születne, de a spanyol jobboldali kormány Franco diktatúráját idéző eszközökhöz nyúlt: választóköröket zárattak be, politikusat vittek börtönbe és a függetlenség mellett kiálló tüntetőket vertek meg. A helyzet annyira elkeserítő és durva, hogy még az egységpárti spanyolok is a kormány lemondásáért tüntettek Madridban.

És itt jön a lényeg:  a mindig „független” közmédia szerint Nagyváradon megkérdezték Orbánt, mégis mit gondol a katalán-ügyről. Elvégre mi a valódi nemzeti öntudat, ha nem ez? Hát nem amellett kardoskodik a magyarok önjelölt védőszentje, hogy a nemzeti szuverenitást mindenkinek tiszteletben kell tartania? A miniszterelnök válasza azonban sokkolóan riasztó, mert

olyan sötét képet fest a 2018-as választásról, amit eddig elképzelni sem tudtunk.

Orbán szerint ugyanis: „a katalán népszavazás spanyol belügy” és ezért „Magyarország nem nyilvánít véleményt”.

Hát így állunk. Orbán Viktor szerint a jogok sárba tiprása és a nyílt brutalitás szóra sem érdemes. Micsoda romlottan cinikus és velejéig galád válasz ez! Akkor is csak hallgatni fog ez politikai maffiózó, amikor ellene tüntetnek majd? A mi tüntetéseinket is rendőrökkel vereti szét, ha meginogni látszik a romlott hatalma? Egy ilyen alaktól úgy tűnik, minden kitelik.

loading...