Forrnak az indulatok Orbán legújabb pofátlansága miatt: ez nem játék, a magyar emberek életével játszik

Kép forrása: MTI

Hanoiban a magyar miniszterelnök megállapodást írt alá arról, hogy Magyarország kórházat épít Vietnamban.

 Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között – az MTI tudósítása szerint ezt mondta Orbán Viktor hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón.

Magyarország azért választotta Vietnamot térségi stratégiai partnerének, mert hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között, továbbá mert mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia – áradozott a magyar miniszterelnök, aki azt is hozzátette: stratégiai elemzők (?)  szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

Orbán Viktor  elmondta: az általa vezetett politikai-üzleti delegáció azzal a céllal érkezett Hanoiba, hogy kifejezze Magyarország tiszteletét Vietnam iránt és elismerését a gazdasági fejlődéséért. Emellett célul tűzte egy új fejezet nyitását a két ország kapcsolatában.Végül hivatalos budapesti látogatásra hívta vietnami kollégáját.

forrás: nepszava/mti

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tudom, hogy az ön életében nagyon fontos, hogy keleti barátokat szerezzen magának. Bizonyára a felcsúti aréna magaslataiból nem tudja, hogy mi megy ebben az országban ezért egy kicsit segítek Önnek. Hónapokat kell várni a magyar egészségügyben egy komolyabb orvosi beavatkozásra. A betegeket olyan típusú étellel etetik, hogy ha Önnek ezt kellene ennie akkor bizony nem röhögne tovább magán a fél internet, hogy milyen helyes pocakot növesztett. Fogalmam sincs róla, hogy mikor gondolta azt, hogy Önnek bárki felhatalmazást adott arra, hogy a magyar adófizetők pénzéből Vietnámban építsen kórházat.

Kicsit nézzen utána, hogy hány ember hal meg ma a hazánkban a magyar egészségügyben a kórházi fertőzések miatt. Ez már nem játék Viktor, álljon le, a magyar emberek életével játszik!

 

loading...