Előkerült egy elfeledett felszólalás valakitől, ami kétségbe vonhatja Orbán Viktor kormányzását

Forrás: M. Schmidt János / Népszabadság (nol.hu)

Nem mindennapi felszólalást ástak elő Orbán archívumából. Nem csoda, hogy rohamosan el is kezdett terjedni a neten, hiszen a tartalma megkérdőjelezi a miniszterelnök jelenlegi munkásságának hitelességét. Változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt hölgyeim és uraim. Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem, hogy a  közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek, az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget,ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal”

Gondolhatnánk azt is, hogy ezt egy ma ellenzékben lévő politikus mondta a Fideszre, de nem így történt. Bár tény, hogy ellenzéki mondta, csak kicsit korábban, egészen pontosan 2006-ban mondta Orbán Viktor az akkor hatalmon lévő szocialista kormányra. És láss csodát, ezt azóta Orbán és csapata fejlesztette tökélyre.

Teljesen elképesztő, hogy olyasmivel támadja a Gyurcsány-kormányt, amit ő maga 2010 óta végez rendületlenül:

Mondja ezt Orbán Viktor, holott az ellenségkép szó szinte csak miatta létezik a köztudatban…

loading...