A magyar gazdaság dübörgését nem hallani a román dübörgéstől

Forrás: Reviczky Zsolt/nol.hu

A magyar gazdaság a második negyedévben is egész jól teljesített, de még így se sikerült feltornásznia magát az EU-s dobogóra. Ennek érthetetlen az oka, hisz mint tudjuk, a magyar gazdasághoz fogható nincs még egy kerek e világon, mégis valahogy a régiós versenytársaink jócskán elhúztak mellettünk, élükön Romániával.

Az Eurostat mérése alapján az Európai Unió GDP-je negyedéves alapon 0,6%-kal, éves szinten 2,3%-kal nőtt 2017 második negyedévében, miközben a 19 tagú eurózóna kibocsátása rendre 0,6%-kal, illetve 2,2%-kal bővült. Ilyen gyors éves növekedésre az eurózónában hat éve nem volt példa.

A képzeletbeli ranglista élén a csehek vannak, őket követik a svédek és románok, de 1% feletti növekedésével nem szégyenkezhetett Hollandia, Lettország és Lengyelország sem. Így a magyar GDP 0,9%-os bővülése erős középmezőnyre volt elegendő, igaz, a még adatot nem közölt országok között több olyan is van, amely még megelőzhet minket, írja a Portfolio.hu.

Ideje lenne szólni az Eurostat-nak, hogy nálunk az a hír járja, mi vagyunk Európa motorja és e szerint írják meg a mérési adataikat!

loading...