Gyomorforgató trükközésbe kezdhet a kormány: nyugdíjcsökkentés jöhet Magyarországon

Nyugdíjasokat vernek át a csalók.
forrás: nepszava.hu

Idén 3158 milliárd forintot tartalmaz a nyugdíjkassza, ám a következő években ez kevés lehet, mivel öt év alatt eléri a nyugdíjkorhatárt a több mint félmillió embert felölelő Ratkó-generáció – kezdiháttércikkét a Világgazdaság. Így néhány év alatt zuhanni fog a befizetők száma, miközben megugrik a nyugdíjjogosultaké.

Meghökkentő hír a nyugdíjasokról – erre eddig senki sem gondolt

Valamit lépni kell erre válaszul. Az egyik lehetőség a nyugdíjkorhatár megemelése, ami jelenlegi is zajlik – a végeredmény 65 év lesz. A további emelés értelmét megkérdőjelezi, hogy az idősebb dolgozók nem olyan hatékonyak, mint a fiatalabbak, illetve ha csak várható életkoruk vége közelében mehetnek nyugdíjba az emberek, akkor nem fognak takarékoskodni – nem létező – nyugdíjas éveikre, azaz igyekezni fognak elkerülni a nyugdíjjárulék-fizetést.

Nagy meglepetést keltene a nyugdíjak csökkentése – fogalmaz a gazdasági napilap -, pedig ez sem zárható ki. Ez nem azt jelentené, hogy egyik hónapról a másikra kevesebb pénzt hozna a postás, hanem például azt, hogy a nyugdíjemelés elmaradna az inflációtól. Emellett módosíthatják az első nyugdíj megállapításának módját annak érdekében, hogy kevesebb pénzzel kezdjék nyugdíjas éveiket az emberek. írja a napi.hu

Nyugdíjasok ne hagyjátok magatokat

Egészen elképesztő, hogy ameddig Orbán Viktor 10 ezer forintos utalványokkal próbálja elhitetni magáról, hogy ő mekkora nyugdíjas barát, addig ezt megtennék. Attól, hogy valaki öreg még nem jelenti azt is, hogy hülye. Ne engedjenek a gátlástalan kizsigerelésnek, és ne higgyenek a fideszes meséknek sem.

Egy ilyen törvénymódosítása semmibe veszi egy élet munkáját. Semmibe veszi, hogy felépítették ezt az országot nekünk. Semmi veszi és megalázza Önöket.

 

 

loading...