Orbán Viktor megszorult – a megtakarításai olyan alacsonyak, hogy komolyan aggódni kezdtünk

Forrás: AFP/John Thys

Egyes számítások szerint Orbán Viktor jó barátja kisvasúttal robog a leggazdagabb magyarokat összegző lista első helye felé, melyet évek óta Csányi Sándor vezet. Mészáros Lőrinc érdekeltségei szinte már minden területet lefednek és behálózzák Magyarországot.

Többek között útépítő, vasútépítő, csatornázó, ásványvízszállító cége van, médiabirodalmat épített ki, és egyre nagyobb részt fed le az országban szállodabirodalma a nemzet gázszerelőjének.

A Napi.hu szerint Felcsút polgármestere, az elmúlt évben példátlan vagyongyarapodást könyvelhetett el. Naponta 263,5 millió forinttal nőtt vagyona, ami így egy év alatt 96,2 milliárd forintot tesz ki.

Bevétele nagy részét természetesen közbeszerzések által nyerte, melyben minden bizonnyal nem volt jelentős szerepe Orbánnak.

Lázár János a kormányinfón a hírre reagálva csak annyit közölt:

„ennek a listának a hitelességét mindig kétségbe vontam, hiszen azt gondolom, hogy az ország leggazdagabb embereinek egy jó része nincs a listán rajta.”

Lázár nem fejtette ki, hogy kikre gondol, de nem hiszem, hogy a miniszterelnökre, akinek míg 2016-ban adóbevallása szerint több mint 5 millió forint megtakarítása volt, 2017-ben viszont csupán 742 ezer forint. Lássuk be, ez elég nagy visszaesés, bár igazán jó hír a miniszterelnöknek, hogy legjobb barátja ilyen sikeres, így ha megszorulna, tőle akár kölcsön is kérhet.

loading...