Nostradamus magyar útikönyve

Forrás: Sztárklikk

A leírás a képzelet szüleménye, mindennemű hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve (vagy a jóstehetségé)…

 

Útikönyv turistáknak – Kiadási év: 2030

 

Az ország neve: Magyar Focialista Királyság

Államformája: királyság

Területe: 93.000 km2 (az ország uralkodója ezt vitatja)

Lakosainak száma: 3 millió fő (8 millió ember külföldre távozott a nagy koronázás előtt, így letelepedési kötvénnyel és baráti országok lakosainak áttelepítésével próbálták növelni a lakosság számát).

Itt élő nemzetiségek: román, török, ukrán, orosz, észak-koreai, kínai, szórványosan magyar őslakosok

Nyelve: agyar (eredeti forrása a magyar nyelv volt, melyet primitív, alpári stílusúra módosítottak, a korábbi helyesírási szabályokat pedig eltörölték)

Uralkodó: I. Gólkirály Viktor (2010-) – halála után legidősebb fia örökli a trónt

Parlament: nincs, a király személyesen irányítja az országot, döntéseit 100.000 fős udvartartása hajtja végre

Bíróság: nincs, minden ügyben a király hoz döntést

Királyi fogadóóra: minden év május 31. , 10:00 – 10:15-ig (előzetes bejelentkezés alapján) (mivel ez a király születésnapja, a fogadott személynek – saját érdekében – illik ajándékot vinnie)

Tagja-e az Európai Uniónak: nem

Tagja-e nemzetközi szervezetnek: igen, a Nemzetközi Diktátorszövetségnek

Főváros: Felcsút megapolisz

Sport: kiemelt nemzeti sport a futball, de a király évente megrendezi az olimpiai játékokat az ókori gladiátorjátékok mintájára

A király lakhelye: Felcsút, Királyi Vár (nem látogatható, nem fényképezhető). A vár érdekessége, hogy korábban Budán állt, innen szállították át kövenként az új fővárosba.

Oktatás: jellemző végzettség 4 általános (de ez sem kötelező), idegen nyelv tanulása, olvasás szigorúan tiltott.

Tudományos Akadémia: elnök: Prof. Dr. Mészáros Lőrinc (tagok: Dr Kósa Lajos, Dr. Németh Szilárd); minden tudományos döntést ez a trió hoz meg.

Infrastruktúra: a király lakhelyén kívül nincs fejlesztés, a lakosság számára az áram- és vízhasználat korlátozott.

Média: királyi média (1 csatorna a király beszédeit sugározza 24 órában, 1 csatorna a magyar focimeccseket, 1 csatorna pedig a királyi propagandát közvetíti), nyomtatott sajtó nincs

Kultúra: régebbi nyomtatott könyvek, folyóiratok nem elérhetőek, többségük lángok martaléka lett a koronázás fénypontjaként. Könyvtárakban, múzeumokban csak a király életének részletei és a hozzá kapcsolódó emléktárgyak láthatóak.

Internet: alapvetően nem elérhető, a közösségi média (pl. Facebook) működése le van tiltva, e-mail cím csak királyi engedély alapján, kiemelt személyek részére igényelhető.

Vallás: keresztiszlám (nők megkövezése engedélyezett, oktatásuk, közszereplésük tiltott)

Pártok: Királypárt, melynek minden állampolgár kötelezően a tagja és fizetésének 80%-át köteles tagdíjként befizetni. Ellenzéki pártok nincsenek, halálbüntetés vagy életfogytiglani börtön jár érte.

Abortusz és terhesség elleni védekezés: tiltott, a megtermékenyítés irányított, a király által kijelölt személyeknél köteles hetente jelentkezni minden 14. életévét betöltött nőnemű állampolgár, mindaddig, míg teherbe nem esik. Szülés után 6 héttel a jelentkezés újra kötelező.

Szavazás: 10 évente, szavazólapokon 1 kérdés: Kiemelkedőnek ítéli-e az ország működését? Válasz rubrika: 1 db IGEN lehetőséggel.

Az ország határai: 5 méter magas – árammal védett – kerítés öleli körül a teljes országot.

Utazás: az országban élő átlagos állampolgároknak nincs útlevelük (kizárólag az udvartartás alkalmazottai jogosultak erre), az ország területét nem hagyhatják el, turisták látogatása vízumhoz kötött.

Szavazásra jogosult: minden magyar állampolgár, akinek az IQ-ja bizonyíthatóan nem éri el az 50-et, valamint azok a határon túli magyarok, akik támogatják az ország jelenlegi működését. Az országot elhagyó korábbi lakosok állampolgárságát visszavonták, tettüket hazaárulásnak minősítették.

Speciális rendelkezések: kijárási tilalom este 8 után; a férfiak engedetlen házastárs esetén korlátlanul alkalmazhatnak testi fenyítést; a közrendért felelős kopaszok utasítását mindenki köteles azonnal végrehajtani

Szociális juttatások: házipálinka korlátlan mennyiségben igényelhető

Egészségügy: ráolvasás, kuruzslás. Orvosi ellátás és gyógyszer csak az udvartartás részére áll rendelkezésre.

Foglalkoztatottság: 100%-os, minden állampolgár köteles a királyi birtokokon napi 16 órát aktívan tevékenykedni.

Pénznem: Az uralkodó arcképével ellátott MAKID = Magyar Királyi Dollár

Átlagfizetés: pénzforgalom nincs, az átlagos állampolgárok utalványokat kapnak, melyet a király üzleteiben költhetnek el.

Közbiztonság: az erősebb kutya….. elve alapján, védelem csak a királyi udvar tagjait illeti meg, az ő megtámadásuk, inzultálásuk, esetleges megsértésük azonnal végrehajtandó halálbüntetést von maga után

Élővilág: a fák és a bokrok kiirtásra kerültek, a királyi birtokokon kívül minden le van aszfaltozva.

Közlekedés: gépjárművel csak az udvartartás jogosult közlekedni, az állampolgárok számára csak a gyalogos vagy a kerékpáros közlekedés a megengedett.

Kiemelt történelmi személy: Horthy Miklós, szobra minden utcasarkon megtalálható.

 

MÉG DÖNTHETSZ MÁSKÉPP 2018-BAN!!!!

loading...