Friss hír: Orbán visszahívná a frakcióvezetői posztról Kósa Lajost!

Forrás: estiujsag.hu

Nagyon belsőséges információt tudott meg az ATV.hu egy forrásától. A portál azt írja: szokatlan lépést mérlegel Orbán Viktor. A kormánypárt személyi kérdéseire rálátó forrás szerint a kormányfő azt fontolgatja: visszahívja Kósa Lajost a Fidesz-frakcióvezetői tisztségéből, mert a Modern Városok projekt kormánybiztosságát bízná rá.

Hivatalos döntés még nem született a kérdésben, de az ATV egy másik forrásra is hivatkozik, méghozzá – egy valószínűleg névtelenséget kérő – magas rangú fideszes politikusra, aki azt állítja:

„a kormányfőnek egy ideje már határozottan az az elképzelése, hogy Kósa Lajos legyen a Modern Városok kormányzati program kormánybiztosa.”

Amikor ezt a tervét Orbán Viktor megosztotta azokkal, akik a kormánypártból közel állnak hozzá, az egyik bizalmasának a csodálkozására, hogy a kormánybiztosság összeférhetetlen a parlamenti frakcióvezetéssel, a miniszterelnök kijelentette, hogy ezzel tisztában van, de szüksége van rá, hogy egy „minden ahhoz szükséges tapasztalattal” felvértezett fideszes járja végig a jövő évi választások előtt az ország városait, így segítse a párt kampányát illetve annak minimalizálását, hogy jövő tavasszal a parlamenti választásokon nagyvárosokban, megyei jogú városokban mandátumot veszítsen a Fidesz. Szerinte erre az országjárásra Kósa Lajos, aki több cikluson át vezette polgármesterként Debrecent, alkalmas.

„Ebből még önkormányzati miniszteri poszt is lehet” – mondta a fideszes informátor az ATV.hu-nak, aki úgy tudja, hogy kormányfő „elszánt ebben az ügyben”.

Arról nem szól a fáma, hogy Kósát még a sajátjai is egy tehetségtelen, infantilis „politikusnak” tartják. Valószínűleg nagyon mélyre sikerült a nyelvét dugnia arra a bizonyos helyre, hogy Orbán ennyire jó kádernek tartja.

Minden bizonnyal ennek is mi fizetjük meg az árát…

loading...