Váratlan fordulat: a Mazsihisz elnöke nyílt levelet írt Orbánnak, nem is akármiről!

A kép egy 2016-os megemlékezésen készült.

„Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél” – írja nyílt levelében Heisler András a Soros-kampány leállítása mellett.

A „sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. Heisler András arról értekezik az Orbánnak küldött levélben, hogy a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz. Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz, hozzátéve, „az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”.

Elszaporodtak a feliratok

„Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.

Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – írta Orbánnak a Mazsihisz elnöke.

Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is – írja, arra kérve a miniszterelnököt, „tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen”.

Vajon Orbán mit reagál erre? Folytatja a gyűlöletkampányt, vagy meggyőzhető lesz arról, hogy jócskán túlzásba esett?

loading...